8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES

8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES

05 februari 2021

Met veel liefde deel ik de leukste tips die jullie bruiloft tot een succes gaan maken. Waar gasten achteraf van zeggen “Wow dit was echt de meest te gekke bruiloft waar ik ooit ben geweest. Dit wil ik ook!”. Een dag om nooit te vergeten omdat alle elementen met elkaar klopten. Deze tips deel ik heel graag met jullie zodat ik op mijn eigen manier jullie dag nóg dat beetje extra mooier mag maken dan hij gegarandeerd al wordt.

tips succes bruiloft

TIP 1: DE JUISTE TEMPERATUUR

De eerste tip voor jullie bruiloft sta je wellicht niet helemaal bij stil. In Nederland heb je het nl. qua weer niet voor het zeggen (waar overigens wel ;)), maar wat je wel kunt regelen is hoe de temperatuur voor de gasten aanvoelt. Euh hoe dan? Koste wat kost buiten willen trouwen terwijl het eigenlijk te fris is, zou ik niet aanraden. Gasten kunnen (helaas) niet meer goed opletten en denken alleen maar aan hoe koud het is. Zorg dat ze het behaaglijk warm hebben bijvoorbeeld door vuurkorven, dekentjes, heathers en het doorgeven van een passende dresscode. Ook te warm kan vervelend zijn, bijvoorbeeld een ceremonie in de hete brandende zon. Zorg dat er dan schaduw is, wellicht een plek met een lekker briesje onder een boom, flesjes fruitwater onder de stoelen en een ijsje na afloop van de ceremonie. Een feestlocatie met een airco is ook zeker geen overbodige luxe op veel plekken. Eventueel een mobiele airco zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn. Zorgen voor de juiste temperatuur is de eerste tip hoe je jouw bruiloft tot een succes kunt maken en het niet afleidt van waar het die dag echt om draait! Maak dus altijd een weerplan voor jullie bruiloft met scenario A (lekker weer), B (koud weer), C (nat weer) en D (heet weer). Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal uit te werken, want last minute kun je nog heel veel toevoegingen doen (voor als het toch net te fris is of net iets te heet).

TIP 2: GOED ETEN & DRINKEN

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar heerlijk en voldoende eten en drinken kan jullie trouwdag maken of breken. Even wat lekkers te drinken en eten bij ontvangst, de lekkerste bruidstaart of sweet table, genieten van een overheerlijk diner, smaakvolle hapjes, frisse cocktails/mocktails en een verrassende late-night snack. Gasten en jullie zelf kunnen daar zo van genieten. Liefde gaat immers niet voor niets door de maag. Eigenlijk zou je dan ook moeten kunnen proefeten nog voordat je definitief JA zegt tegen je trouwlocatie of cateraar.Ik weet dat dat op veel plekken niet mogelijk is, maar voor ware Bourgondiërs wellicht wel een meerwaarde als je locatie een eigen restaurant heeft. Echt waar, je kunt niet snel te veel eten en drinken hebben op een huwelijksdag. De locatie kan je daar erg goed in adviseren wat de juiste hoeveelheden zullen zijn.

Bruidstaart

TIP 3: NODIG DE JUISTE MENSEN UIT

De derde tip voor jullie bruiloft lijkt ook weer zoiets vanzelfsprekends, maar is ook echt zo. Nodig díe mensen uit waar je blij van wordt, waarbij je je op je gemak voelt en die je zeker niet kunt missen op jullie mooiste dag. Naast je gasten, kies ook de leukste leveranciers uit voor jullie bruiloft. Zo belangrijk dat jullie een klik met eenieder hebben, dat zij ook lol hebben en leuk met elkaar kunnen samenwerken. Want dat voel je zo’n dag nog extra intens! Dus: nodig alleen maar leuke mensen uit! Het is jullie dag en niet die van een ander ;).

Bruiloft muziek

TIP 4: MUZIEK & ENTERTAINMENT OP JE BRUILOFT

Muziek maakt een bruiloft helemaal af. Het spreekt tot mensen hun gevoel, het geeft energie, het raakt je diep en maakt jullie bruiloft daardoor nog meer memorabel. Van livemuziek tijdens de ceremonie tot de DJ of band op het feest. Zorg ervoor dat je geen moment van de trouwdag overslaat, ook bij het ontvangst en het diner is een achtergrondmuziekje heel erg fijn. En extra entertainment, zoals een live schilder, pianobar of complimentenmeisjes, maakt de dag verrassend en uniek!

TIP 5: ZORG DAT DE TROUWDAG IN EEN FLOW VERLOOPT

Van begin tot eind moet de planning kloppen en op het juiste moment moet je overgaan naar het volgende onderdeel. Belangrijk hierbij is dat onderdelen niet te lang(dradig) zijn, maar ook niet te kort waardoor je een gejaagd gevoel krijgt. Er is geen ideale tijdsduur te benoemen voor ieder onderdeel, want dat is geheel afhankelijk van wat er gebeurd en hoeveel gasten er aanwezig zijn. Een ceremonie van ruim één uur kan lang voelen, maar kan ook voorbijvliegen omdat er van alles gebeurt en het heel dynamisch is. Energieën veranderen ook gedurende de dag, bijvoorbeeld omdat er mensen bijkomen voor een avondfeest. Zorg dan ook even voor een overgangstijd door deze avondgasten al uit te nodigen voor het dessert van het diner door een overheerlijke taartentafel of sweet table. Zo kunnen de gasten al mingelen, gezellig kletsen en voelen ze zich meteen welkom en kan er een nieuwe synergie ontstaan. Door even te wachten met de opening van het feest totdat jullie als bruidspaar iedereen hebben gesproken (al is het kort), kan het dak er ook echt af en heeft iedereen zin om die dansvloer op te gaan. En weet je hoe dat komt? Mensen voelen zich echt welkom en op hun gemak! Nu weet ik ook dat het creëren van een flow op de dag zelf een fingerspitzengefühl is, die ik heb ontwikkeld door de jaren heen. Twijfel je, dan kijk ik met alle liefde (gratis en voor niks) even mee in jullie dagplanning. Als ik ook maar een heel klein beetje kan bijdragen aan een nóg mooiere trouwdag dan doe ik dat heel graag.

Marokkaanse bruiloft

TIP 6: MAAK DE BRUILOFT PERSOONLIJK!

Het moment dat de gasten “binnenstappen” moet je ze het gevoel geven dat ze bij jullie thuiskomen. Spreekwoordelijk gezien dan (in de meeste gevallen). Een warm bad van gastvrijheid. Een dag die precies is en past bij wie jullie zijn. Hebben jullie elkaar ontmoet in de après-ski bar? Plan dan bij het feest een après-ski uurtje in! Zijn jullie dol op tapas? Zorg dan dat er lekkere tapasplankjes klaar staan bij de borrel. Zijn jullie echte whiskey liefhebbers? Geef de gasten dan een whiskey proeverij. Maak de dag helemaal eigen, want dan wordt het sowieso een one-of-a-kind bruiloft. Verrassend omdat het precies bij JULLIE past!

TIP 7: ZORG VOOR VERRASSENDE ELEMENTEN

Reuring (“bedrijvigheid”), dat maakt een bruiloft anders dan anders. Maak van elk moment een echte herinnering. De ceremonie omdat deze persoonlijk en dynamisch is door interactie met jullie gasten, persoonlijke trouwgeloften en niet cliché zoals 100 voorgaande bruiloften. Maak van de borrel een gezellige boel met livemuziek, activiteiten, entertainment en lekker eten & drinken (denk aan een overheerlijke zoete tafel, borrelplankjes, champagne bar, baristakarretje). Het diner met prachtige speeches (max 5 minuten per speech), relaxte muziek en verschillende manieren van serveren. De eerste gang bijvoorbeeld ‘walking’, het hoofdgerecht shared (schalen op tafel) en het nagerecht met een overheerlijke dessert table.
Maak van het feest een heus festival met een line-up van artiesten. Start met relaxte borrel muziek met een live bandje die langzaam meer uptempo gaat spelen, laat het feest echt van start gaan met een DJ en live artiesten zoals zangeres, elektrische gitaar & viool, sax, trompettist .. je kunt het zo gek niet maken! En dan nog een surprise act van een bekende artiest zo’n 1,5 uur voor het eind en laat de DJ het dan afmaken. En als klapper een gepersonaliseerde laser- en vuurwerkshow in één.
Een verrassende dag is ook een andere dagindeling: beginnen met een borrel, lekker dineren, daarna de ceremonie en feest! Of dag 1 trouwen, borrelen en avondvullend dineren. En dan op dag 2 allemaal toffe activiteiten overdag, bbq in de namiddag en afsluitend een knalfeest! Het kan allemaal: think outside the weddingbox!

weddingplanner

TIP 8: VRAAG DE JUISTE EN MEEST ERVAREN CEREMONIEMEESTER VOOR DE JOB

Als je het echt wilt loslaten, echt wilt genieten samen met je geliefden, de juiste vibe en sfeer in de dag wilt brengen; dan is het inschakelen van de juiste ceremoniemeester een must.
Ooit nagedacht over een weddingplanner?
Vanwege deze redenen schakelen koppels mij in voor hun mooiste dag:

 • zodat alle vrienden en familie ook écht kunnen meegenieten en niet aan het werk zijn
 • zodat ze zelf niet het wiel hoeven uit te vinden en niet eindeloos hoeven zoeken op Google, Instagram of Pinterest (mag uiteraard wel ;))
 • het bespaart ze enorm veel tijd (met een drukke baan en/of kids geen overbodige luxe)
 • de beste leveranciers en tofste locaties die bij hén passen worden aangeraden
 • unieke adresjes die ze zelf niet zo snel kunnen vinden online
 • weten wanneer je het beste wat kunt regelen
 • voor de unieke tips & ideeën
 • als sparringpartner
 • het enorme netwerk waar ze uit kunnen putten (3000+ leveranciers)
 • het wordt geregeld zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze iets vergeten
 • het is zo handig dat iemand meedenkt wat mogelijk is binnen het budget
 • de enorme ervaring met wel 1001 dingen die met een bruiloft te maken hebben

En je kunt zelf nog steeds bepalen wat je wel heel tof vindt om te doen en wat je uitbesteedt.

Heel veel succes en bovenal heel veel plezier met het ‘invullen’ van jullie mooiste dag! Sla deze tips op in je favorieten en kijk er af en toe nog eens naar terug zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

De prachtige foto's op deze blog zijn gemaakt door Lotte de Graaf Photography, en zijn van de bruiloft van Myriam & Joep bij Tuin De Hazelhof.

Lees meer blogs

Buiten feestvieren op je bruiloft
19 november 2011

Buiten feestvieren op je bruiloft

Van buiten trouwen, buiten dineren tot buiten feesten! De trend die ingezet is, is dat bruidsparen steeds vaker kiezen voor een heerlij.. Lees meer
Gaan jullie trouwen?
10 december 2010

Gaan jullie trouwen?

Artikel over weddingplanner het Bruidsmeisje in 'Zicht op Arnhem': Gaan jullie trouwen? Denk aan het Bruidsmeisje! ARNHEM – Wil.. Lees meer

Privacyvoorkeur centrum

Necessary

Wordpress cookies

wordpress_test_cookie, PHPSESSID

Advertising

Analytics

Cookies benodigd voor analytics. Onze data wordt niet met derden gedeeld

_ga, _gid