Ceremoniemeester

Ceremoniemeester

Zorgeloos genieten van een waanzinnige bruiloft: schakel weddingplanner het Bruidsmeisje in als professioneel ceremoniemeester!

 

7. Door de Boomgaard
Ceremoniemeester

De ceremoniemeester, onmisbaar op iedere bruiloft

Veel bruidsparen staan er nauwelijks bij stil hoeveel werk er in deze taak gaat zitten en hoe belangrijk deze is. Jullie waarschijnlijk niet, anders waren jullie niet op deze pagina uitgekomen :)! Hoe fijn is het om naar de dag toe te leven met een gerust gevoel dat het goed komt!

 • Jullie willen echt graag zorgeloos genieten op jullie trouwdag!
 • Geen vriend of familielid hoeven te belasten met deze belangrijke en toch wel pittige taak
 • Jullie kunnen niet de geschikte kandidaat voor het ceremoniemeesterschap vinden
 • Jullie willen wel graag alles zelf plannen
 • Benieuwd naar wat een professionele weddingplanner met enorm veel ervaring voor jullie kan betekenen?

Schakel weddingplanner het Bruidsmeisje in als professioneel ceremoniemeester, dan weten jullie zeker dat het de mooiste dag van jullie leven gaat worden!

Het ceremoniemeesterschap begint een tijd voor de bruiloft. Een goed begin is namelijk het halve werk.

Wat doe ik voor jullie als ik jullie ceremoniemeester ben:

In de voorbereidingen:

 • Jullie krijgen een eigen unieke inlog op onze website waar we de gehele bruiloft van A tot Z kunnen plannen. 
 • Laatste check van jullie uitnodiging/trouwkaart (het is eventueel mogelijk tegen een meerprijs dat wij de RSVP’s verzorgen).
 • Tevens krijgt elk bruidspaar hun eigen wedding website, zie bijvoorbeeld de bruiloft van Julie & Thomas! Zo handig voor de gasten!
 • Zo’n 2 maanden van te voren als alles geregeld is, hebben we samen een zeer uitgebreide laatste detailbespreking. We zitten met de locatie(s) en/of cateraar en zetten alle laatste puntjes op de i.
 • Vervolgens maak ik een zeer uitgebreid draaiboek waar alle leveranciers en de locatie(s) heel fijn mee kunnen werken. Alles staat erin waardoor er ook makkelijk ad hoc geschakeld kan worden, mocht er onverhoopt (bv door het weer) iets anders lopen.
 • Het top draaiboek stuur ik door en stem ik af met alle leveranciers en de locatie(s)
 • Voor jullie gasten ben ik ook een fijn aanspreekpunt: willen ze verrassingen voor jullie organiseren, hebben ze nog extra vragen over de dresscode of cadeauwensen, dan kunnen ze bij mij terecht.
 • In de week voor de bruiloft hebben wij ook nog even extra contact en nemen we de allerlaatste puntjes door (dit kan bv het weerplan voor de dag zijn).

Op de trouwdag zelf:

 • Afhankelijk van de grootte van de bruiloft kom ik alleen, meestal komen we met z’n tweeën en soms komen we zelfs met z’n 3-en of 4-en. Net wat er nodig is zodat we de kwaliteit hoog kunnen houden!
 • In overleg met jullie bespreken we van wanneer tot wanneer het het fijnste is dat wij aanwezig zijn. Dit is vaak minimaal 1,5 uur voordat de gasten arriveren tot halverwege het feest. Echter mochten jullie een spetterend eind hebben, er is vervoer voor de gasten geregeld, dan kan het ook heel prettig zijn dat wij jullie tot het eind helemaal ondersteunen. En dat de gehele dag echt zorgeloos genieten is!
 • Op de dag zelf, zijn wij van weddingplanner het Bruidsmeisje, het aanspreekpunt voor alle gasten en leveranciers (locatie, fotograaf, catering, bloemist, visagist, kapster, bruidstaartspecialist, band, dj enz.). Zorgen wij ervoor dat alles perfect volgens planning en op rolletjes verloopt, lossen we onverwachte problemen op, verzorgen de finishing touch van de styling en zijn wij jullie geheugen als bruid en bruidegom (ringen, boeket, benodigde papieren).

Onze signatuur zijn ongedwongen bruiloften waar alles heerlijk in een flow verloopt. Een dag waarin alles klopt van begin tot eind!

Meer informatie
Real-wedding-Rianne-Sander

Kosten: Wij werken op basis van een uurtarief van € 85 per uur, met een minimum van 40 uur. Hierin zit het volledige ceremoniemeesterschap (zoals hierboven omschreven) bij inbegrepen maar ook een stukje wedding planning & advies.

Zodat jullie wel zelf de bruiloft kunnen plannen, maar niet het wiel opnieuw hoeven uit te vinden en gebruik kunnen maken van de enorme ervaring, expertise & netwerk van het Bruidsmeisje

 

Real-wedding-Rianne-Sander

Met dank aan bruidsfotografen Mon et Mine, Melissa Milis & Marc de Groot