Heerlijk dineren aan lange tafels op je bruiloft

Heerlijk dineren aan lange tafels op je bruiloft

12 april 2011

Lang tafelen_bruiloft

Als weddingplanner ben ik helemaal dol op het Bourgondische leven. Heerlijk eten, lekkere wijnen, gezellig met alle dierbaren, buiten aan lange tafels die schitterend gedekt zijn. Zien jullie jezelf al zitten midden in een wijnveld of appelboomgaard? Of wat dachten jullie van een schitterend maïsveld of graanveld, waarbij jullie op hooibalen zitten of op allemaal verschillende houten stoelen? Vintage is back and I’m loving it!

Samen
Steeds vaker zie ik dat bruidsparen ervoor kiezen om lekker lang te dineren aan mooi gedekte lange tafels. Uitgebreid kan iedereen zo bijkletsen. Tip: Plan het diner met zo’n 5 of 6 gangen met kleine gerechtjes, mooie akoestische muziek op de achtergrond, met tussendoor tijd voor bijzondere en persoonlijke speeches of een salsa workshop.

Placering
Gasten vinden het erg prettig om meteen bij aanvang te weten waar ze plaats kunnen nemen. Jullie als bruidspaar weten vaak als geen ander wie goed met wie op kan schieten. Plaats deze gasten dan bij elkaar. Dat biedt jullie als bruidspaar, maar ook jullie gasten veel rust. Laat iedereen wel 1 of 2 keer van plek wisselen. In een handomdraai zorgt een professionele ceremoniemeester ervoor dat alle naamkaartjes zijn verwisseld en iedereen naar de juiste plaats wordt geleid.

dinertafels bruiloft_landelijk

Landelijke Trouwlocaties
In Nederland en België zijn er vele bijzondere plekjes, sommige nog onontdekt, waar je heerlijk buiten kunt trouwen, tafelen en feesten. Hierboven zien jullie een foto die genomen is op Landgoed De Olmenhorst, midden in de perenboomgaard bij het Boshuis. Zijn jullie nog op zoek naar een schitterende landelijke locatie, vraag weddingplanner het Bruidsmeisje dan eens om trouwadvies.

Buiten Feesten
De trend voor 2012/2013 is buiten feesten. Tips wat je niet moet vergeten:

  • Steek fakkels of een haardvuur aan
  • Hang Japanse lampionnen met lichtjes in de bomen
  • Zorg voor warme dekentjes
  • Op het water: lichtgevende waterlelies of Fairy Berries

Fotocredits: Jean Allsopp Photography, Gia Canali Photography & De Olmenhorst

Lees meer blogs

Dagboek van een Bridezilla: Keuzestress
17 november 2011

Dagboek van een Bridezilla: Keuzestress

Credit: Kisses and Confetti Vanaf het moment dat ik ‘ja’ zei begon het al; keuzestress. Want waar zouden we in hemelsnaam moeten.. Lees meer
Te gekke activiteiten voor op je bruiloft!
24 mei 2013

Te gekke activiteiten voor op je bruiloft!

Tegenwoordig is niks leuker dan het toevoegen van een gave activiteit op jullie bruiloft om de stemming er goed in te houden! Speciaal .. Lees meer