Trend 2015 Trouwjurken: Zeg het met bloemen

Trend 2015 Trouwjurken: Zeg het met bloemen

04 november 2014

blush trouwjurk

het Bruidsmeisje: "Deze superleuke blog is geschreven door Covers Couture uit Utrecht! Eén van mijn favoriete bruidsmodezaken in Nederland .. zij begrijpen namelijk wat de bruid van nu wil, met een hele fijne warme service die precies op jou is toegepast."

Bloemen en bruiloften zijn onafscheidelijk, maar in 2015 gaan we verder dan het bruidsboeket en de corsages! Bloemenprintjes op prachtige zachte chiffonstoffen zijn namelijk de nieuwste trend op trouwgebied.

trends trouwjurken

Een witte trouwjurk is verreweg de meest populaire keuze onder bruiden van elke generatie en elke eeuw, maar de bruid die verlangt naar net iets anders kan haar hart ophalen met de nieuwste collectie bruidsmode. Enkele topdesigners komen met schitterende bruidsjaponnen met een zachte flow die (hand)beschilderd zijn met hele subtiele bloemenprinten. Covers Couture heeft een aantal van deze topontwerpen naar Nederland weten te halen en deze fleurige bruidsjaponnen zijn vanaf juli en augustus 2014 exclusief te passen bij ons in Utrecht! Naast de beschilderde bruidsjurken zien we ook veel japonnen waarin een bloemenpatroon is verwerkt in het kantwerk.

Bloemen trouwjurk

Gek op bloemen, maar houd je je bruidsjurk graag stralend wit? Voer de trend dan door met prachtige accessoires en de aankleding van je locatie. Zo komt een oude Griekse traditie weer terug, waarbij de bruid een krans van verse bloemen in het haar draagt. Of kies voor opvallende bruidsschoenen met vrolijke bloemenprintjes erop, terwijl de taartenbakkers de bruidstaart uitbundig versieren met verse bloemen of beschilderen het glazuur met de bloemen van je keuze. Voer het bloementhema door naar de uitnodigingen voor de bruiloft. Veel kleur mag en de vrolijkheid spat van de kaart af! Wil je nog een mooi verhaal koppelen aan jullie bloemkeuze, verdiep je dan eens in floriografie (de taal van bloemen). Zo staat een Anemoon bijvoorbeeld voor ‘ik wil graag bij je zijn’, de Freesia zegt ‘vertrouwen’ en de Lelie staat voor ‘zuiverheid, geluk’.

Bloemen bruiloft
Fotocredits: Amber Lynn Photography

Ga lekker creatief aan de slag met alle mogelijkheden die dit bloementhema met zich meebrengt en kom bij ons langs om de nieuwste bruidsjaponnen met bloemenprint te passen! Maak hier meteen een pasafspraak.

Lees meer blogs

Real Wedding van het Bruidsmeisje op TPW
04 november 2011

Real Wedding van het Bruidsmeisje op TPW

De Real Wedding van Daisy en Robin, waarvan ik de weddingplanner was op vrijdag 26 augustus 2011, staat op The Perfect Wedding! Lees.. Lees meer
Bruidsboeketten om (van) te houden
04 oktober 2011

Bruidsboeketten om (van) te houden

Credits: Etsy Hoe klein of hoe groot een bruiloft ook is, een bruidsboeket is altijd aanwezig en is onmisbaar op een Nederlandse bru.. Lees meer