Top tips van een trouwfotograaf

Top tips van een trouwfotograaf

19 februari 2011

Fotozee

Nanda van FOTOZEE blogt voor weddingplanner het Bruidsmeisje

De Ontmoeting

Ik geef het toe: ik ben verslaafd aan bruiloften. Niets is leuker dan op een bruiloft te jagen op die speciale momenten, de echte emoties! En dat stukje taart dat ik met liefde en precisie op het juiste plekje en in het juiste licht zet, mag ik na het fotograferen nog opeten ook, denk ik.

Ik ben dus trouwfotograaf of beter gezegd een wedding photo journalist. Ik laat met mijn trouwreportages zien hoe jullie bruiloft was, het ware verhaal. Geen bruid die van mij de opdracht krijgt haar rug in een U-vorm over de arm van haar gom te draperen. Geniet maar van de dag, dan maak ik de mooiste foto's!

Ik moet echter toegeven; van de anekdote die ik nu met jullie ga delen, heb ik een fotomomentje gemist. Het was het moment van de ontmoeting en deze was gepland zoals de meeste ontmoetingen tussen de trouwende lovebirds plaatsvinden. In een krap halletje met een licht gespannen bruidegom onderaan de trap en een iets meer nerveuze bruid bovenaan. Want ga er als vrouw maar eens aan staan. Gaat hij je jurk wel mooi vinden? En het kapsel waarmee je nooit een winkelwagentje zal duwen? Je hakken lijken opeens 5 cm hoger na het eerste treetje naar beneden. En dan realiseer je je dat in een spijkerbroek de trap aflopen een eitje is vergeleken met het afdalen in een trouwjurk.

De helft van de trap was overwonnen, maar toen verloor de bruid haar evenwicht. Bruidegom en ik schoten in een reflex naar voren om te voorkomen dat ze tot onderaan de trap zou kukelen. Gelukkig bleef de schade beperkt tot een minuscuul schaafwondje op haar onderarm.

Daarom tip 1 van FOTOZEE: laat de ontmoeting niet plaatsvinden onderaan de trap. Een veel veiliger alternatief is de woonkamer. Laat de bruidegom met zijn rug naar de deur staan. De bruid komt op haar gemakje en geconcentreerd de trap af. Laat eenmaal in de huiskamer haar moeder nog heerlijk aan haar jurk friemelen (oh daar zijn de moeders van de bruid zo dol op, de hele dag door). Ondertussen roepen de daggasten ah en oh. Een heerlijke spanning wordt opgebouwd voor de bruidegom. En dan mag hij zich omdraaien. Dit is één mijn favoriete fotomomenten van de dag....

Aansluitend wil ik als weddingplanner van het Bruidsmeisje de tip geven: denk out of the box en doe niet klakkeloos alles na omdat je denk dat het zo hoort', maar doe wat bij jullie past!

Lees meer blogs

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden?
10 augustus 2011

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden?

Gefeliciteerd .. jullie gaan trouwen! Hopelijk wordt jullie dag een sprookje! In werkelijkheid eindigt helaas niet elk sprookje me.. Lees meer
Top 11 bruiloft trends voor 2013
07 september 2012

Top 11 bruiloft trends voor 2013

Als weddingplanner wil ik graag inspiratie met jullie delen wat volgens mij (a.k.a. het Bruidsmeisje) de trends zullen gaan worden voor.. Lees meer