Een andere kijk op bruidsfotografie

Een andere kijk op bruidsfotografie

30 oktober 2010

Mon et Mine

Hermine van Mon et Mine Bruidsfotografie blogt speciaal voor weddingplanner het Bruidsmeisje

Fotografie met een knipoog ;-)

Weddingplanners en fotografen willen eigenlijk hetzelfde: ervoor zorgen dat jullie dag zo vlekkeloos mogelijk verloopt en daarnaast een dag om nooit te vergeten. Wij als fotografen doen dit door foto's te maken, maar we merken af en toe dat bruidsparen niet direct beseffen hoe groot hun stempel is op de foto's die wij maken. We hebben daarom besloten om hier een aantal tips te geven om jouw reportage net nog even unieker te maken.

De ontmoeting

Het "ophalen van de bruid" gebeurt vaak middels het aanbellen bij de deur. Hoewel hier natuurlijk niets mis mee is, zou je ook kunnen kiezen voor een andere locatie, omdat veel straten bezaaid zijn met auto's en andere huizen. Denk bijvoorbeeld aan een zonovergoten strand of aan een park met wilde bloemen. Je geliefde staat dan aan het einde van een paadje en jij loopt naar hem toe, tikt hem op de rug en dat is het eerste moment, die dag, dat jullie elkaar zien. Wanneer je twee fotografen hebt, kun je jullie beider reactie vastleggen. (Lees ook de blog van trouwfotograaf Nanda over de ontmoeting)

Ontbijtje

In het Zuiden van het land maken we steeds vaker mee dat de gezinnen van bruid en bruidegom gezamenlijk genieten van een ontbijt. Dit gebeurt dan aan een prachtig opgemaakte tafel, compleet met bloemen, jus 'd orange en croissantjes. Op deze manier kun je de mensen die voor jou het meest belangrijk zijn al rustig gedag zeggen. Tegelijkertijd kunnen ze je feliciteren, het cadeau geven en natuurlijk je jurk bewonderen ;)

Groepsfoto's

Vaak is er weinig tijd voor groepsfoto's en wij vinden dat eerlijk gezegd niet heel erg, want groepsfoto's maken is vaak erg saai voor een fotograaf die graag emotie en kleur vastlegt. Daarnaast moeten jullie gasten vaak toch wel twintig minuten wachten tot ze weer aan de beurt zijn. Je kunt natuurlijk ook de familiefoto's door je ceremoniemeester of weddingplanner laten regisseren! Denk hierbij aan een foto met allemaal verliefde paartjes, foto's waarbij mensen rennen over een veld of bijvoorbeeld met z'n allen springen. Op deze manier kijkt iedereen vanzelf blij en is het voor je gasten ook niet erg om een kwartiertje te wachten tussen de foto's door.

Kastelen / Landhuizen

Kastelen zijn erg populair als locatie voor een bruiloft, maar als je lichte en vrolijke foto's wil kun je beter kiezen voor een lichtere locatie. Omdat kastelen vaak gebouwd zijn als verdedigingswerk zijn de muren dik en de ramen licht, het gevolg hiervan is dat je maar weinig lichtinval hebt. Wanneer je kiest voor een landhuis of kleiner (woon)-kasteel, dan heb je al snel de kans dat je grote raampartijen hebt. Al dit prachtige licht zal ervoor zorgen dat je fotograaf niet hoeft te flitsen en dat de foto's er erg natuurlijk uitzien.

Neem ook eens een kijkje bij de blog van weddingplanner het Bruidsmeisje over bruidsfotografie

Lees meer blogs

De taak van Bruidsmeisjes
01 mei 2010

De taak van Bruidsmeisjes

Weddingplanner het Bruidsmeisje vertelt wat de geschiedenis achter bruidmeisjes is. Bruidsmeisjes hadden van oudsher de taak om boze.. Lees meer
Tips & originele vintage bruiloft uitnodigingen
29 februari 2012

Tips & originele vintage bruiloft uitnodigingen

Credits: Yours is the Earth Veel bruidsparen die in de eerste helft van 2012 trouwen zijn nu druk bezig met (het ontwerpen van) de t.. Lees meer