Bruiloft dresscode: Summer Chic

Bruiloft dresscode: Summer Chic

24 april 2012

Dresscode bruiloft
Credits: My Vintage

Het is tegenwoordig gebruikelijk om een dresscode op je trouwkaart te vermelden om je gasten een idee te geven van wat je van ze verwacht. Het leukste is dan ook om een dresscode te vermelden die het beste aansluit op het thema van je bruiloft.

Je kan naast de standaard dresscodes (cocktail, black tie, white tie) ook een eigen dresscode verzinnen. Er wordt namelijk steeds vaker afgeweken van de standaard dresscodes.

Heb je geen idee wat voor dresscode je op je kaart moet zetten, hier een paar leuke ideeën.

Vintage

Dit is wel een erg breed thema en je doet er dan ook goed aan om er bijvoorbeeld jaren 40' 50' of misschien wel 70' aan toe te voegen, zodat mensen niet met de verkeerde kleding aankomen. Hiervoor kunnen mensen terecht bij tweedehandswinkels, vintage boetiekjes of verkleedwinkels.

Vintage bruiloft dresscode
Credits: Paper & Lace Photography

Kleurenthema

Dit is een makkelijk en duidelijk thema voor je gasten. Je geeft ze een kleur en ze kunnen zelf kijken hoever ze het kleurenthema doorvoeren. Als je bang bent dat de gasten geheel in de door jullie gekozen kleur komen kan je bijvoorbeeld zeggen “a hint of …..”

Kleurenthema
Credits: Laura Murray Photography

New York Chique

Hierbij moet je denken aan vooral trendy (dure) kleding. Alles mag en kan zolang je het maar met zorg hebt uitgezocht. De meeste mensen combineren designer objecten (sieraden/sjaal) met wat goedkopere kleding om het betaalbaar te houden.

New York Chic
Credits: Poughkeepsiejournal

Summer Chic

Dit is mijn favo dresscode, je gasten kunnen hier namelijk alle kanten mee op. De letterlijke vertaling is zomers maar chique en dit houdt in dat het allemaal niet te formeel hoeft, maar dat je je gasten ook niet verwacht in een strandjurkje met slippers of voor de mannen een korte broek met t-shirt. Summer chique is voor de vrouwen een jurkje/jumpsuit met pumps of voor de oudere dames een lange rok met een jasje in een zomerse kleur of met een leuke bloemenprint. Voor de heren moet je denken aan een overhemd in een zomerse kleur met een linnen broek of een gekleurde katoenen broek. Naar mijn mening kan een mooie donkere spijkerbroek ook als je het combineert met een chique overhemd.

Summer chiqueSummer Chic
Credits: Miss Selfridges, Mod Cloth & Jagger Photography

N.B. Deze blog is geschreven door vintage Bruid Carmen in april 2012

Lees meer blogs

Alternatieve centerpieces op je dinertafel
22 september 2011

Alternatieve centerpieces op je dinertafel

Credits: Belle the Magazine Ze zeggen altijd er is geen bruiloft zonder bloemen en daar heeft men wel een beetje gelijk in, maar ik .. Lees meer
Tips: Hoe maak ik mijn bruiloft nog persoonlijker?
11 maart 2013

Tips: Hoe maak ik mijn bruiloft nog persoonlijker?

 Fotocredits: Nancy Ray Een bruiloft is iets heel bijzonders! En allemaal willen we dolgraag dat deze uniek is, de één wat meer d.. Lees meer