Aanstaande bruid: Ik geloof en ik beloof

Aanstaande bruid: Ik geloof en ik beloof

25 augustus 2010

Misschien een wat vreemde titel voor een bride-to-be. De ware bestaat niet. Ik geloof niet in 1 perfecte liefde voor iedereen. Ik geloof niet in onvoorwaardelijke liefde tussen partners (wel tussen ouder en kind). Aan liefde zitten voorwaarden. Iedereen heeft zijn grenzen. Ik geloof niet in gelijkwaardige relaties waar nooit ruzie, irritatie of sleur is. Ik geloof niet in het sprookje dat bij echte liefde uiterlijk totaal onbelangrijk is als het gaat om het "kiezen" van een partner. Ik geloof niet dat een ander er verantwoordelijk voor kan zijn om je leven gelukkig te maken. Ik geloof niet dat je zeker kunt weten dat je de rest van je leven bij elkaar zult blijven, wat er ook gebeurt.

Ik geloof in het leven dat een andere wending kan krijgen doordat je links of rechtsaf gaat, soms letterlijk. Ik geloof dat je iemand tegen kunt komen die je aantrekkelijk vindt, dat het wederzijds blijkt te zijn en dat er ook nog een verstandelijke en emotionele klik is, die vervolgens van verliefdheid uit kan groeien tot houden van. Ik geloof dat voor de meeste mensen geldt dat ze gelukkiger zijn als er een partner in hun leven is. Ik geloof dat je met je partner zo'n sterk gevoel van houden van kunt hebben dat je samen er voor wilt knokken om de rest van je leven samen te blijven, in voor en tegenspoed. Ik geloof dat je elkaars minder leuke kanten kunt accepteren en relativeren. Ik geloof dat als je samen eerlijk bent over de minder leuke kanten van relaties, dat als je ervan overtuigd bent dat je niet zomaar de stekker uit je relatie zal trekken als het een periode niet goed gaat, dat je met heel je hart volmondig ja tegen elkaar kunt zeggen. Ik geloof dat mensen alle twee de intentie kunnnen hebben om samen stokoud te worden, in voor en tegenspoed. Voor mij is daarbij wel belangrijk dat je echt eerlijk bent over wat je graag zou willen in het leven, wat je wilt bereiken of juist niet, wat je van een partner verwacht of juist niet, wat er van jou verwacht kan worden of juist niet.

Ik geloof dat verliefd zijn, houden van, relaties en trouwen zoveel met emoties te maken heeft dat het moeilijk is echt in woorden te vatten waarom je nou precies zoveel van die ene persoon houdt. Ik geloof dat het voor iedereen anders is. Niemand kan in de toekomst kijken. Er zijn mensen die trouwen en denken dat je de rest van je leven samen blijft naïef vinden. Laat mij dan naïef blijven. Ik geloof dat wij om de voor ons perfecte redenen elkaar op 18 september het ja-woord zullen geven. Ja! Ik geef het met heel mijn hoofd en heel mijn hart.

Ik beloof aan mij, ik beloof aan hem en ik beloof aan ons dat ik alles binnen mijn mogelijkheden zal doen om te gaan voor een zo gelukkig mogelijk leven lang samen. Ik geloof in mij, ik geloof in hem, ik geloof in ons.

Wat is jouw geloof?

Sabinimini blogt als bruid speciaal voor weddingplanner het Bruidsmeisje.

Lees meer blogs

8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES
05 februari 2021

8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES

Met veel liefde deel ik de leukste tips die jullie bruiloft tot een succes gaan maken. Waar gasten achteraf van zeggen “Wow dit was e.. Lees meer
Inspiratie: Save the Wedding Date
28 juni 2011

Inspiratie: Save the Wedding Date

Je ziet het steeds vaker in Nederland: de save the date! Je hebt allerlei leuke en originele manieren om al je dierbaren op de hoogte t.. Lees meer