Inspiratie fotoshoot op je bruiloft!

Inspiratie fotoshoot op je bruiloft!

24 februari 2012

fotoshoot op je bruiloft
Credits: Simply Bloom Photography

Hebben jullie op de grote dag ook een moment ingepland met jullie fotograaf waarop jullie de gasten en het feest even laten voor wat het is, om een aantal mooie shots van jullie samen te laten maken?

Wanneer je net als ik alle onderdelen van je bruiloft mee wilt nemen in de styling, denk dan ook eens aan de mogelijkheden die je hebt om van deze fotoshoot iets super gaafs en unieks te maken!

Zoek in de buurt van jullie trouw- of feestlocatie een plek op, bijvoorbeeld een mooi weiland, waar je je eigen gestylde shoot kunt creëeren. Je kunt bijvoorbeeld een mooi tafeltje aankleden voor jullie twee, een mini-picknick houden of zelfs een tentje opzetten:

Fotoshoot in het bosLoveshoot in een tentje
Credits: Brienne Michelle, A girl and a camera photography & Anne Marie Photography

Of gebruik mooie vintage meubelstukken om een look te creëren die bij jullie past. Zoals een bankstel of een dressoir:

Gestylde shoot op je bruiloft
Credits: Bacca Rillo, Pinterest & Tessa Marie Photography

Een idee wat ik zelf echt ontzettend leuk vind, is om een bed te gebruiken voor je shoot! Het klinkt misschien wat vergezocht maar als je de volgende plaatjes ziet begrijp je vast wat ik zo mooi vind aan dit unieke idee. Bovendien hoef je zoals je ziet niet eens een heel bed te gebruiken, alleen een hoofdeinde geeft ook een super effect:

Fotoshoot in bedLoveshoot
Credits: Jessica Claire, Elizabeth Messina & Stephanie Williams

Zo'n gestylde shoot vereist wel het nodige zoek en sleep werk, als je kiest om bijvoorbeeld een bank of bed te gebruiken, maar de prachtige plaatjes die je hier door krijgt zijn het in mijn ogen dubbel en dwars waard! Een idee dat minder moeite kost, maar toch ook erg mooie plaatjes oplevert, is het gebruik van een schommel. De schommel kun je aankleden zoals je zelf wilt. Dit ziet er toch super romantisch uit?:

Schommelen tijdens de bruiloft
Credits: Adrienne Gunde, Brandon Kidd Photography & Our Labor of Love

De mogelijkheden om van de shoot iets moois te maken zijn eindeloos! En wanneer je midden in de stad trouwt, hoef je misschien niet eens zelf aan de slag te gaan met stylen, maar kun je gebruik maken van wat je in de omgeving aantreft, zoals een kermis of een gaaf eettentje:

Fotoshoot bruiloft op gekke plekken
Credits: Tanya Plonka & Forever Photography Studio

En wanneer je tijdens de shoot genoeg tijd met z’n tweetjes hebt gehad, kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen je stylish bruiloftsgasten in te zetten als decoratie ;)

Je gasten als decoratie op je bruiloft
Credits: Flourish Studio Photography

N.B. Deze blog is geschreven door Bruid Pauline in februari 2012

Lees meer blogs

Tips voor bruidsparen van getrouwde stellen
17 november 2011

Tips voor bruidsparen van getrouwde stellen

Trouwen doen de meeste maar 1 keer in hun leven. Voor al die 75.000 bruidsparen die gemiddeld jaarlijks trouwen is het vaak opnieuw het.. Lees meer
Dagboek van een Bridezilla: zoektocht naar dé trouwjurk
14 augustus 2011

Dagboek van een Bridezilla: zoektocht naar dé trouwjurk

Credits: Rock My Wedding Ik ga trouwen!! Afgelopen januari ging hij na jaren eindelijk op zijn knieën, hij vroeg me en ik heb heel .. Lees meer