Het nieuwe trouwen: Hoe vier je nu een prachtige, intieme bruiloft in 2020?

Het nieuwe trouwen: Hoe vier je nu een prachtige, intieme bruiloft in 2020?

13 mei 2020

Ineens staat de hele wereld op z'n kop. Intens voelbare onzekerheid die zo onwerkelijk is, dat je eerst nog denkt: "Gebeurt dit echt?". Helaas wel. Maar juist nu hebben we meer behoefte aan verbinding en liefde dan ooit tevoren. Waarom dan ook niet juist nu trouwen? Je weet namelijk nooit hoe het leven loopt .. daarom, grijp alle positieve dingen met beide handen vast!

Wij begrijpen namelijk heel goed dat jullie je huwelijk nu toch door willen laten gaan zoals jullie het bedacht hebben. Bijvoorbeeld omdat de gekozen datum voor jullie speciaal is, er een kinderwens is of misschien een zwangerschap. Ook kan het zijn dat jullie vanuit religieuze overwegingen niet willen wachten, of vanwege dierbaren die er misschien volgend jaar niet bij kunnen zijn. Wat de reden ook is, wij gaan jullie helpen om jullie droom toch dit jaar te verwezenlijken <3.

Corona can't cancel our love

Enkele weken geleden op 21 april was er wederom een persconferentie. Het zag er niet heel rooskleurig uit voor al die waanzinnig mooie huwelijken die er gepland stonden. Vanuit mijn optimistische kijk en strijdlust dacht ik: dit moeten we anders gaan doen! Met als gevolg een denktank van waanzinnige professionals uit de trouwbranche voor het bedenken van creatieve oplossingen binnen de huidige situatie en alle maatregelen in onze anderhalve meter samenleving. Met als uitgangspunt: "Hoe vier je nú een prachtige, intieme bruiloft?".

Graag inspireren we jullie. We geven jullie goede en leuke tips en laten creatieve oplossingen zien om jullie bruiloft tot een geweldige dag te maken! Al deze tips, tricks en creatieve oplossingen hebben we verwerkt in 'Inspiratiedocument trouwbranche | een voorzet tot een protocol | 12 mei 2020'. In het inspiratiedocument kunnen jullie ook checklisten vinden per leverancier (trouwlocatie, cateraar, weddingplanner, ceremoniemeester, haarstylist, visagist, fotograaf/videograaf, trouwambtenaar, muziek, entertainment en (bloem)stylist wat jullie niet moeten vergeten af te stemmen. Tevens hebben we ook een checklist toegevoegd wat jullie niet moeten vergeten in de communicatie naar de gasten toe.

Voordat jullie verder lezen: De ideeën en tips die wij jullie nu geven, kunnen wijzigen op het moment dat de overheid nieuwe maatregelen of versoepeling van de maatregelen aankondigt. Wij proberen dan ook het inspiratiedocument, wat jullie via de link  hierboven kunnen vinden, regelmatig te updaten. Let op, los van de gestelde regels door de overheid kunnen trouwlocaties of gemeentes individueel afwijken van de maatregelen. Dus check dit goed bij jullie trouwlocatie en/of de betreffende gemeente.

Hand desinfecteren

Wat mag nu wel en niet?

 • Huwelijksvoltrekkingen:
  • Deze zijn op dit moment toegestaan met maximaal 30 personen (dit is inclusief jullie leveranciers en ook alle kinderen ongeacht de leeftijd).
  • Vanaf 1 juli (onder voorbehoud) zijn huwelijksvoltrekkingen toegestaan met maximaal 100 personen (wederom inclusief jullie leveranciers en alle kinderen).
  • Vooralsnog geldt tot 1 september dat we 1,5 m afstand moeten bewaren tussen de verscheidene huishoudens.
 • Horeca:
  • Tot 1 juni mogen restaurants alleen afhaalmaaltijden aanbieden.
  • Vanaf 1 juni (onder voorbehoud) mag de horeca weer open met maximaal 30 personen (inclusief personeel) en met inachtneming van 1,5m afstand.
  • Vanaf 1 juli (onder voorbehoud) wordt dit aantal verruimd van 30 naar 100 personen.
 • Haarstylist & visagist:
  • Zij mogen sinds afgelopen maandag 11 mei weer voor jou aan de slag!
  • Doen jullie de voorbereidingen op de dag van de bruiloft thuis, houd er dan rekening mee dat je vooralsnog maar 3 extra personen mag uitnodigen.

Planning

Voorafgaand aan de dag is een heldere communicatie nú nog belangrijker dan ooit. Denk dan ook aan het gebruik van een wedding app of wedding website voor de communicatie naar jullie gasten. En een draaiboek waar overal aan gedacht is voor de communicatie naar jullie favoriete leveranciers toe. Gebruik de checklisten uit het inspiratiedocument hiervoor zodat jullie niks vergeten.

Van de voorbereidingen, first look, ceremonie tot het feest

Komende week gaan we nog veel meer tips uit ons inspiratiedocument delen zodat jullie een heerlijke bruiloft neer kunnen zetten ondanks alle maatregelen. Van de voorbereidingen op de dag zelf tot het einde van het feest. Houd de blog in de gaten voor updates!

Trouwen met corona in 2020

Met dank aan de volgende geweldige professionals die mee hebben gedacht in de denktank en hebben samengewerkt bij het tot stand brengen van deze geweldige fotoshoot.

Foto: Mon et Mine
Weddingplanning & organisatie: het Bruidsmeisje, Best Day Ever Events & Frederiek Klop.

Bloemstylist: Bloemenservice Nederland
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: Bruidbeeld (deze komt er nog aan!)
Haarstylist & Visagist: Bruid en Beauty Nederland
Maatpak: Rietbergh Trouwpakken
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: Voila make it personal
Muzikaal entertainmentbureau: LoveSound & Swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: Het Raatshuisje
Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: Heerlijk & Hecht
Stylist: Best Day Ever Events
Trouwambtenaar: Joanne Trouwt
Trouwjurk: Bruidsmode LaDonna
Trouwlocatie: De Hazelhof
T-shirts: For Your Wedding
De linkjes van deze toffe leveranciers kun je vinden in ons Inspiratiedocument!

Lees meer blogs

Trouwvervoer: van JA naar B …
03 november 2011

Trouwvervoer: van JA naar B …

Fotocredits: Style me Pretty Van origine moet de man het vervoer regelen op de bruiloft, maar steeds vaker laat de vrouw al duidelij.. Lees meer
Real Wedding van het Bruidsmeisje op TPW
04 november 2011

Real Wedding van het Bruidsmeisje op TPW

De Real Wedding van Daisy en Robin, waarvan ik de weddingplanner was op vrijdag 26 augustus 2011, staat op The Perfect Wedding! Lees.. Lees meer