Trouwen op Chateau Presseux

Fotocredit: Mon et Mine Bruidsfotografie

Trouwen in het Buitenland, lijkt soms zo ver weg en onbereikbaar … maar is dichterbij dan ooit! Onze Belgische zuiderburen hebben zoveel te bieden: dát wat in Nederland niet of nauwelijks te vinden is. Schitterende locaties, op nog geen 2 uur rijden vanaf Utrecht. Adembenemende natuur, complete vrijheid (alle locaties zijn nl. exclusief afhuurbaar), idyllische dorpjes en fantastische aanrijdroutes. De Belgische Ardennen zijn zó dichtbij huis, maar door de compleet andere omgeving waan je je midden in het authentieke Frankrijk.
Locaties die stuk voor stuk perfect zijn voor een intieme, gezellige, bijzondere en persoonlijke bruiloft. Verblijf er met al jullie gasten het hele weekend, want dan wordt het echt onvergetelijk!
Als weddingplanner wil ik graag deze bijzondere plekjes met jullie delen (zie hieronder de locaties die we hebben bezocht) en neem jullie er met alle liefde mee naar toe.

Strak wit en heerlijk landelijk

Vanuit Daverdisse rijden we naar het dorpje Sechery. Via slingerende weggetjes, langs riviertjes, door bossen, komen we uit bij een landhuis, Sech'ry genaamd. Van buiten kunnen we al zien dat het groot is. We stappen binnen en het eerst wat opvalt zijn de schitterende grootse vertrekken. Alles is strak en wit, maar wel heel erg gezellig en karakteristiek. De eigenaresse laat ons de vele slaapkamers zien die allemaal perfect zijn ingericht mét alle luxe (met 50-60 personen kun je hier overnachten). Het is echt een heel bijzonder landhuis. Het huis is voor een gedeelte weggekapt uit de achterliggende berg.

Trouwen op Chateau de Balmoral

De ingang tot het fantastische landgoed was niet zo goed te vinden en na een weggetje wat een uitdaging op zich was, kwamen we aan bij het schitterende Chateau de Balmoral (gelegen nabij het plaatsje Spa). 'Wow' dat was het eerste wat we dachten toen we bij dit prachtige kasteel uitkwamen. Het kasteel ademt heel veel sfeer en klasse uit. Je kunt met slechts 10 personen overnachten in het Chateau zelf (modern ingerichte slaapkamers én een fantastische bruidssuite), echter in de buurt liggen meerdere etablissementen (zoals Kasteelvilla le Boqueteau), dus dat komt wel goed.

Trouwen op Chateau Presseux

Een sprookjesachtig kasteel, Chateau Presseux genaamd. Verborgen in de natuur van Sprimont, gelegen tussen Luik en Spa. Eén van de grootste locaties van onze locatietour. Samen met het koetshuis kunnen jullie zelfs met 60 personen hier overnachten. Trouwen kun je in het pittoreske Waalse kerkje, wat op steenworp afstand op het landgoed zelf ligt. Elke ruimte is helemaal in stijl gerestaureerd, ook de slaapkamers hebben allemaal een eigen 'thema'. Je kunt hier heerlijk buiten feesten, maar ook binnen in de statige 'salon' met schitterende kroonluchter waar je een fantastisch uitzicht over het mooie dal hebt.

Belgische Ardennen locatie bruiloft

Wat verder afgezakt richting de Franse grens, ligt het mooie dorpje Daverdisse. Via slingerweggetjes kwamen we uit bij een locatie, Au Dessus du Bie ("gelegen boven de Bie", wat een riviertje is) die van buiten niet meteen verraadt wat voor ruimte en schitterend landgoed deze herbergt. Jammergenoeg begon de dag wat mistig, maar zelfs nu waren we al helemaal onder de indruk. Aangrenzend aan het landgoed van Au dessus du Bie ligt een schitterend graanveld wat het landgoed markeert. Wat zal dat romantische foto's geven, zeker bij zonsondergang als jullie lekker met jullie gasten aan het tafelen zijn.

Trouwen bij Hoeve Vernelsberg

Hoeve Vernelsberg, gelegen in het glooiende landschap van Zuid-Limburg, pittoresk aan de Geul. Het is net geen buitenland, maar toch voelt het zo! Het is een gezellige locatie, waar veel karakter en liefde in zit. Vernelsberg is zelfs de enige driehoekige Hoeve in Nederland. Door de opstelling van de gebouwen wordt er een mooie grote binnenplaats gecreëerd, waar jullie heerlijk met alle gasten aan lange tafels kunnen dineren. Via een 'trapje' aan de achterzijde van de hoeve kom je bij de Geul terecht. Een mooi kabbelend beekje waar je een intieme huwelijksceremonie kunt houden; ik zie het al helemaal voor me!

Trouwen Kasteelvilla le Boqueteau

In het pittoreske Spa komen we via een mooie oprijlaan bij de schitterende KasteelVilla Le Boqueteau terecht. Van buiten lijkt het niet heel groot, maar als je eenmaal binnen bent lijken de ruimtes en mogelijkheden eindeloos. De villa wordt helemaal in stijl met een moderne twist opgeknapt voor het komende seizoen. Je kunt er met 30 personen overnachten. En het leuke is dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Op steenworp afstand (100m) ligt nog één villa die tot dezelfde eigenaren behoort: de ruime, gezellige Villa Balmoral.

Kasteel trouwen

Château de Blier bestaat uit 2 kastelen, Le Grand Château de Blier (rechts) & Le Petit Château de Blier (wit, links). Persoonlijk vond ik Le Grand Château het allermooist. Het is een echt kasteel, met statige leefruimtes en stijlvol ingerichte slaapkamers (ruimte voor 40-48 personen). De locatie heeft een echte vintage uitstraling. De omgeving rondom de kastelen is ook echt schitterend en ligt op een landgoed van wel 3 hectare groot. Buiten kijk je over het mooie dal uit. Je kunt hier schitterend buiten trouwen en heerlijk tafelen. Mocht het minder weer zijn dan heb je binnen ook nog eens alle ruimte.