het Bruidsmeisje https://www.hetbruidsmeisje.nl/ Weddingplanner het Bruidsmeisje: voor een onvergetelijke en bijzondere bruiloft! Tue, 13 Apr 2021 08:43:01 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Op zoek naar de mooiste trouwlocatie voor jullie bruiloft https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/mooiste-trouwlocatie-bruiloft/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/mooiste-trouwlocatie-bruiloft/#respond Mon, 01 Mar 2021 13:30:01 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=13779 Eén van de eerste regeldingen voor jullie bruiloft, na het huwelijksaanzoek, is het vinden van de perfecte trouwlocatie. Sommige koppels hebben de trouwlocatie al gevonden als ze mij als weddingplanner inschakelen, maar ook veel koppels nog niet. In al die jaren ben ik dan ook op veel locaties geweest, veel toffe plekjes mogen ervaren en [...]

Read More...

The post Op zoek naar de mooiste trouwlocatie voor jullie bruiloft appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Eén van de eerste regeldingen voor jullie bruiloft, na het huwelijksaanzoek, is het vinden van de perfecte trouwlocatie. Sommige koppels hebben de trouwlocatie al gevonden als ze mij als weddingplanner inschakelen, maar ook veel koppels nog niet. In al die jaren ben ik dan ook op veel locaties geweest, veel toffe plekjes mogen ervaren en weet ik waar je op moet letten. Naast dat de locatie doorgaans de grootste kostenpost van de bruiloft is, is het ook de grootste sfeerbepaler van de dag.

“Hoe vind je nou die ene perfecte trouwlocatie?”

 

1. Als eerste stap: Breng jullie bruiloft wensen in kaart!

Onderstaande punten moet je grofweg weten voordat je op zoek kunt gaan naar jullie droomlocatie. Zodoende kun je gericht zoeken en locaties zullen dit ook aan jullie vragen.

a. Trouwdatum prikken: Wanneer willen jullie trouwen? Welk jaargetijde? Of wellicht hebben jullie zelfs al een voorkeursdatum omdat jullie bijvoorbeeld op deze dag 5 jaar samen zijn.
Plaats een optie op jullie datum voordat je naar de locatie gaat kijken. Zou zonde zijn als deze al weg is!

b. Waar willen jullie trouwen?: Welke regio, land of plaats zouden jullie willen trouwen? Dat maakt de zoekregio alweer wat kleiner of juist groter. Maak hem niet té groot als jullie geen hele gekke wensen hebben, want dan is het wereldwijde web wel heel groot.

Bruidspaar trouwt buiten in Zuid-Frankrijk aan het water.Fotocredit: Amanda Drost Photography

c. Het ideale plaatje:

 • Wat is de sfeer die jullie terug willen zien in één van de mooiste dagen van jullie leven?
  Koppels die bij mij komen willen bijvoorbeeld vaak een heerlijk ongedwongen dag, vol gezelligheid, lekker eten en drinken, tof entertainment en dat iedereen zich in de watten gelegd voelt. Een dag die klopt!
 • Hoe ziet de perfecte locatie eruit?
  Is dat een romantisch kasteel of landgoed, een landelijke boerderij, een hippe strandclub of een stoere industriële locatie?
  Met behulp van pinterest kunnen jullie een bord maken van het ideale plaatje wat jullie voor ogen hebben. En zo kun je ook al toffe locaties tegenkomen!

d. Gastenlijst check:

 • Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen? En is er een onderscheid tussen daggasten, receptiegasten of avondgasten?
  De locatie moet immers wel groot genoeg zijn (voor alle weerscenario’s) voor jullie aantal gasten. Als jullie alle wensen aangeven aan de locatie weten zij heel goed wat wel of niet gaat passen. En gelukkig staat deze informatie vaak ook al op hun website.
 • En zijn er minder validen op de gastenlijst? Dit kan een reden zijn dat sommige locaties afvallen, omdat in dat prachtige oude kasteel je vader onmogelijk zich in een rolstoel kan voortbewegen met al die trapjes en smalle gangetjes.

e. Programma van jullie Best Day Ever:

 • Hoe ziet jullie ideale dag eruit? Willen jullie bijvoorbeeld een knalfeest, dan kunnen sommige locaties al afvallen omdat ze in een stiltegebied liggen. Of soms zijn locaties ook geen officiële trouwlocaties en kunnen ze in die betreffende gemeente ook niet benoemd worden en kun je er helaas niet wettelijk trouwen. Belangrijke dingen dus om op te letten!

Diner bruiloftFotocredit: Lott’s Photography

f. Exclusiviteit: Het is niet per se gebruikelijk dat je een locatie altijd voor 100% voor jullie bruiloft afhuurt. Soms kan het ook zo zijn dat er nog vergaderingen gehouden worden en een hele enkele keer nog een andere bruiloft (dit is gelukkig wel meer uitzondering dan regel), maar vraag dat wel na zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

g. Liefde gaat door de maag: Hebben jullie specifieke wensen voor wat betreft het eten en drinken, laat dit ook weten. Sommige plekken mag jouw eigen externe cateraar komen, maar op veel plekken ook niet. Kun je het eten voorproeven? Is er bijvoorbeeld een restaurant verbonden aan de locatie? Als je goed eten en drinken belangrijk vindt is dit wel echt een must (vind ik ;-)).

h. Een goed feest waarna je in bed kunt rollen: Alhoewel jullie wellicht tot in de kleinste uurtjes door willen gaan, is het wellicht wel heel fijn als er slaapplekken óp locatie of heel dicht in de buurt zijn. Dat kan ook een reden zijn om wel of niet voor een bepaalde feestlocatie te kiezen.

Fotocredit: Mon et Mine

i. Money Money Money: Wat willen jullie ongeveer uitgeven aan jullie best day ever?
Grofweg moet je ongeveer rekening houden met 40% van je budget voor locatie, eten en drinken. Zeker als jullie een wat strikter budget hebben is het goed om deze op voorhand aan te geven aan de locatie, dan kunnen zij kijken of het haalbaar is binnen jullie wensen (zie hierboven want die weten jullie nu ;-)).
Zo die wensen zijn hopelijk alweer wat duidelijker geworden. Nog best veel elementen die bepalend kunnen zijn voor jullie ideale bruiloft he?!

2. De (online) zoektocht gaat nu echt beginnen naar jullie droomlocatie!

In de zoekmachine van google kun je heel veel vinden, maar wist je ook dat je via Pinterest of Instagram ook op zoek kunt gaan naar trouwlocaties? De foto’s van een echte bruiloft zullen nog zoveel meer tot de verbeelding spreken. Ook als je online al een toffe locatie hebt gevonden kun je via Pinterest of Instagram nog meer beeldmateriaal vinden en inspiratie opdoen.


Fotocredit: Leentje loves Ligh

Handige websites waar je vele locaties kunt vinden en kunt filteren op enkele van jullie wensen zijn: www.theperfectwedding.nl & www.toptrouwlocaties.nl maar ook op www.inspirerendelocaties.nl kun je veel toffe plekken vinden waar je kunt trouwen, dineren en feestvieren.

3. Het favoriete-trouwlocatie-lijstje is compleet! Wat nu?

Neem contact op met deze locaties om te checken of zij inderdaad aan jullie wensen en voorkeuren kunnen voldoen. Maak alvast een mail op met de vragen die je echt móet stellen.

  • Is jullie voorkeursdatum nog beschikbaar? Geef ook mogelijke alternatieven aan.
  • Is de locatie qua capaciteit toereikend genoeg voor jullie gast aantallen?
  • Is alles mogelijk zoals jullie het bedacht hebben (bijvoorbeeld officiële trouwlocatie, buiten trouwen, knalfeest, overnachtingen, geschikt voor mindervaliden)?
  • Kunnen jullie de locatie helemaal exclusief afhuren? En indien dit een must is voor jullie vraag dan ook naar het eventuele prijskaartje hiervoor?
  • Is jullie gestelde budget toereikend voor het gewenste programma met jullie gast aantallen op deze betreffende locatie?
  • Klinkt alles goed, vraag dan welke dagen het handigste zijn om langs te komen voor een rondleiding (lees snel even verder wat daarvoor handig is).

4. Op locatie-tour!

Als resultaat van de voorgaande stappen zijn er enkele favoriete trouwlocaties overgebleven. Misschien zijn er locaties afgevallen omdat jullie 100 gasten toch net niet in de feestzaal kunnen óf omdat het net iets boven budget is. Idealiter zijn dit 2 tot echt maximaal 5 locaties.
Plan alle afspraken op één dag zodat het weer op alle dagen hetzelfde is en je beter kunt vergelijken doordat er niet te veel tijd tussen zit. Tip: 5 keer per jaar wordt er ook een open trouwlocatieroute gehouden. Kijk of jullie favoriete locaties er ook tussen staan. Wel zo handig! Plan max 1 uurtje per locatie in voor alleen de rondleiding als je meer dan 2 locaties hebt om te bezichtigen.

Fotocredit: Lotte de Graaf Photography

5. We zijn er bijnaaa!

Hoogstwaarschijnlijk zijn er nu 1 of 2 favorieten overgebleven. Als je maar 2 locaties hebt bezocht heb je wellicht meteen al een offerte laten opmaken. Heb je meer locaties bezocht dan is het handiger om later per mail een offerte op te vragen bij jullie favorieten. Zorg dat je alle informatie gelijk houdt per trouwlocatie zodat je geen appels met peren aan het vergelijken bent. Het handigste is dan wel dat de locatie elk onderdeel apart vermeldt op de offerte en niet één totaalbedrag.

Fotocredit: Amanda Drost Photography

6. Save the date

Het is een heerlijk gevoel als je eindelijk de locatie van jullie dromen hebt gevonden. De datum is definitief en vanaf nu kan het echte plannen beginnen. Echter voordat jullie de offerte tekenen van de locatie is het belangrijk om toch nog met een aantal zaken rekening te houden. Hierover volgende week meer in de blog “Waar moet je aan denken voordat je jullie perfecte trouwlocatie definitief maakt?”!

Amanda DrostFotocredit: Amanda Drost Photography

Zie je hierboven al een droomlocatie waar je helemaal weg van bent? Stuur me dan een mail en dan deel ik deze met alle liefde! Een trouwadviesgesprek is ook altijd mogelijk zodat ik nóg meer pareltjes met jullie kan delen!

P.S. Een deel van deze blog is ook verschenen op theperfectwedding.nl (tevens geschreven door hetBruidsmeisje).

The post Op zoek naar de mooiste trouwlocatie voor jullie bruiloft appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/mooiste-trouwlocatie-bruiloft/feed/ 0
8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/8-onmisbare-tips-hoe-maak-je-bruiloft-tot-succes/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/8-onmisbare-tips-hoe-maak-je-bruiloft-tot-succes/#respond Fri, 05 Feb 2021 08:50:49 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=13679 Met veel liefde deel ik de leukste tips die jullie bruiloft tot een succes gaan maken. Waar gasten achteraf van zeggen “Wow dit was echt de meest te gekke bruiloft waar ik ooit ben geweest. Dit wil ik ook!”. Een dag om nooit te vergeten omdat alle elementen met elkaar klopten. Deze tips deel ik [...]

Read More...

The post 8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Met veel liefde deel ik de leukste tips die jullie bruiloft tot een succes gaan maken. Waar gasten achteraf van zeggen “Wow dit was echt de meest te gekke bruiloft waar ik ooit ben geweest. Dit wil ik ook!”. Een dag om nooit te vergeten omdat alle elementen met elkaar klopten. Deze tips deel ik heel graag met jullie zodat ik op mijn eigen manier jullie dag nóg dat beetje extra mooier mag maken dan hij gegarandeerd al wordt.

tips succes bruiloft

TIP 1: DE JUISTE TEMPERATUUR

De eerste tip voor jullie bruiloft sta je wellicht niet helemaal bij stil. In Nederland heb je het nl. qua weer niet voor het zeggen (waar overigens wel ;)), maar wat je wel kunt regelen is hoe de temperatuur voor de gasten aanvoelt. Euh hoe dan? Koste wat kost buiten willen trouwen terwijl het eigenlijk te fris is, zou ik niet aanraden. Gasten kunnen (helaas) niet meer goed opletten en denken alleen maar aan hoe koud het is. Zorg dat ze het behaaglijk warm hebben bijvoorbeeld door vuurkorven, dekentjes, heathers en het doorgeven van een passende dresscode. Ook te warm kan vervelend zijn, bijvoorbeeld een ceremonie in de hete brandende zon. Zorg dat er dan schaduw is, wellicht een plek met een lekker briesje onder een boom, flesjes fruitwater onder de stoelen en een ijsje na afloop van de ceremonie. Een feestlocatie met een airco is ook zeker geen overbodige luxe op veel plekken. Eventueel een mobiele airco zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn. Zorgen voor de juiste temperatuur is de eerste tip hoe je jouw bruiloft tot een succes kunt maken en het niet afleidt van waar het die dag echt om draait! Maak dus altijd een weerplan voor jullie bruiloft met scenario A (lekker weer), B (koud weer), C (nat weer) en D (heet weer). Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal uit te werken, want last minute kun je nog heel veel toevoegingen doen (voor als het toch net te fris is of net iets te heet).

TIP 2: GOED ETEN & DRINKEN

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar heerlijk en voldoende eten en drinken kan jullie trouwdag maken of breken. Even wat lekkers te drinken en eten bij ontvangst, de lekkerste bruidstaart of sweet table, genieten van een overheerlijk diner, smaakvolle hapjes, frisse cocktails/mocktails en een verrassende late-night snack. Gasten en jullie zelf kunnen daar zo van genieten. Liefde gaat immers niet voor niets door de maag. Eigenlijk zou je dan ook moeten kunnen proefeten nog voordat je definitief JA zegt tegen je trouwlocatie of cateraar.Ik weet dat dat op veel plekken niet mogelijk is, maar voor ware Bourgondiërs wellicht wel een meerwaarde als je locatie een eigen restaurant heeft. Echt waar, je kunt niet snel te veel eten en drinken hebben op een huwelijksdag. De locatie kan je daar erg goed in adviseren wat de juiste hoeveelheden zullen zijn.

Bruidstaart

TIP 3: NODIG DE JUISTE MENSEN UIT

De derde tip voor jullie bruiloft lijkt ook weer zoiets vanzelfsprekends, maar is ook echt zo. Nodig díe mensen uit waar je blij van wordt, waarbij je je op je gemak voelt en die je zeker niet kunt missen op jullie mooiste dag. Naast je gasten, kies ook de leukste leveranciers uit voor jullie bruiloft. Zo belangrijk dat jullie een klik met eenieder hebben, dat zij ook lol hebben en leuk met elkaar kunnen samenwerken. Want dat voel je zo’n dag nog extra intens! Dus: nodig alleen maar leuke mensen uit! Het is jullie dag en niet die van een ander ;).

Bruiloft muziek

TIP 4: MUZIEK & ENTERTAINMENT OP JE BRUILOFT

Muziek maakt een bruiloft helemaal af. Het spreekt tot mensen hun gevoel, het geeft energie, het raakt je diep en maakt jullie bruiloft daardoor nog meer memorabel. Van livemuziek tijdens de ceremonie tot de DJ of band op het feest. Zorg ervoor dat je geen moment van de trouwdag overslaat, ook bij het ontvangst en het diner is een achtergrondmuziekje heel erg fijn. En extra entertainment, zoals een live schilder, pianobar of complimentenmeisjes, maakt de dag verrassend en uniek!

TIP 5: ZORG DAT DE TROUWDAG IN EEN FLOW VERLOOPT

Van begin tot eind moet de planning kloppen en op het juiste moment moet je overgaan naar het volgende onderdeel. Belangrijk hierbij is dat onderdelen niet te lang(dradig) zijn, maar ook niet te kort waardoor je een gejaagd gevoel krijgt. Er is geen ideale tijdsduur te benoemen voor ieder onderdeel, want dat is geheel afhankelijk van wat er gebeurd en hoeveel gasten er aanwezig zijn. Een ceremonie van ruim één uur kan lang voelen, maar kan ook voorbijvliegen omdat er van alles gebeurt en het heel dynamisch is. Energieën veranderen ook gedurende de dag, bijvoorbeeld omdat er mensen bijkomen voor een avondfeest. Zorg dan ook even voor een overgangstijd door deze avondgasten al uit te nodigen voor het dessert van het diner door een overheerlijke taartentafel of sweet table. Zo kunnen de gasten al mingelen, gezellig kletsen en voelen ze zich meteen welkom en kan er een nieuwe synergie ontstaan. Door even te wachten met de opening van het feest totdat jullie als bruidspaar iedereen hebben gesproken (al is het kort), kan het dak er ook echt af en heeft iedereen zin om die dansvloer op te gaan. En weet je hoe dat komt? Mensen voelen zich echt welkom en op hun gemak! Nu weet ik ook dat het creëren van een flow op de dag zelf een fingerspitzengefühl is, die ik heb ontwikkeld door de jaren heen. Twijfel je, dan kijk ik met alle liefde (gratis en voor niks) even mee in jullie dagplanning. Als ik ook maar een heel klein beetje kan bijdragen aan een nóg mooiere trouwdag dan doe ik dat heel graag.

Marokkaanse bruiloft

TIP 6: MAAK DE BRUILOFT PERSOONLIJK!

Het moment dat de gasten “binnenstappen” moet je ze het gevoel geven dat ze bij jullie thuiskomen. Spreekwoordelijk gezien dan (in de meeste gevallen). Een warm bad van gastvrijheid. Een dag die precies is en past bij wie jullie zijn. Hebben jullie elkaar ontmoet in de après-ski bar? Plan dan bij het feest een après-ski uurtje in! Zijn jullie dol op tapas? Zorg dan dat er lekkere tapasplankjes klaar staan bij de borrel. Zijn jullie echte whiskey liefhebbers? Geef de gasten dan een whiskey proeverij. Maak de dag helemaal eigen, want dan wordt het sowieso een one-of-a-kind bruiloft. Verrassend omdat het precies bij JULLIE past!

TIP 7: ZORG VOOR VERRASSENDE ELEMENTEN

Reuring (“bedrijvigheid”), dat maakt een bruiloft anders dan anders. Maak van elk moment een echte herinnering. De ceremonie omdat deze persoonlijk en dynamisch is door interactie met jullie gasten, persoonlijke trouwgeloften en niet cliché zoals 100 voorgaande bruiloften. Maak van de borrel een gezellige boel met livemuziek, activiteiten, entertainment en lekker eten & drinken (denk aan een overheerlijke zoete tafel, borrelplankjes, champagne bar, baristakarretje). Het diner met prachtige speeches (max 5 minuten per speech), relaxte muziek en verschillende manieren van serveren. De eerste gang bijvoorbeeld ‘walking’, het hoofdgerecht shared (schalen op tafel) en het nagerecht met een overheerlijke dessert table.
Maak van het feest een heus festival met een line-up van artiesten. Start met relaxte borrel muziek met een live bandje die langzaam meer uptempo gaat spelen, laat het feest echt van start gaan met een DJ en live artiesten zoals zangeres, elektrische gitaar & viool, sax, trompettist .. je kunt het zo gek niet maken! En dan nog een surprise act van een bekende artiest zo’n 1,5 uur voor het eind en laat de DJ het dan afmaken. En als klapper een gepersonaliseerde laser- en vuurwerkshow in één.
Een verrassende dag is ook een andere dagindeling: beginnen met een borrel, lekker dineren, daarna de ceremonie en feest! Of dag 1 trouwen, borrelen en avondvullend dineren. En dan op dag 2 allemaal toffe activiteiten overdag, bbq in de namiddag en afsluitend een knalfeest! Het kan allemaal: think outside the weddingbox!

weddingplanner

TIP 8: VRAAG DE JUISTE EN MEEST ERVAREN CEREMONIEMEESTER VOOR DE JOB

Als je het echt wilt loslaten, echt wilt genieten samen met je geliefden, de juiste vibe en sfeer in de dag wilt brengen; dan is het inschakelen van de juiste ceremoniemeester een must.
Ooit nagedacht over een weddingplanner?
Vanwege deze redenen schakelen koppels mij in voor hun mooiste dag:

 • zodat alle vrienden en familie ook écht kunnen meegenieten en niet aan het werk zijn
 • zodat ze zelf niet het wiel hoeven uit te vinden en niet eindeloos hoeven zoeken op Google, Instagram of Pinterest (mag uiteraard wel ;))
 • het bespaart ze enorm veel tijd (met een drukke baan en/of kids geen overbodige luxe)
 • de beste leveranciers en tofste locaties die bij hén passen worden aangeraden
 • unieke adresjes die ze zelf niet zo snel kunnen vinden online
 • weten wanneer je het beste wat kunt regelen
 • voor de unieke tips & ideeën
 • als sparringpartner
 • het enorme netwerk waar ze uit kunnen putten (3000+ leveranciers)
 • het wordt geregeld zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat ze iets vergeten
 • het is zo handig dat iemand meedenkt wat mogelijk is binnen het budget
 • de enorme ervaring met wel 1001 dingen die met een bruiloft te maken hebben

En je kunt zelf nog steeds bepalen wat je wel heel tof vindt om te doen en wat je uitbesteedt.

Heel veel succes en bovenal heel veel plezier met het ‘invullen’ van jullie mooiste dag! Sla deze tips op in je favorieten en kijk er af en toe nog eens naar terug zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

De prachtige foto’s op deze blog zijn gemaakt door Lotte de Graaf Photography, en zijn van de bruiloft van Myriam & Joep bij Tuin De Hazelhof.

The post 8 ONMISBARE TIPS: HOE MAAK JE JULLIE BRUILOFT TOT EEN SUCCES appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/8-onmisbare-tips-hoe-maak-je-bruiloft-tot-succes/feed/ 0
Het nieuwe trouwen: Hoe vier je nu een prachtige, intieme bruiloft in 2021? https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/corona-bruiloft-intiem-trouwen/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/corona-bruiloft-intiem-trouwen/#respond Wed, 13 May 2020 12:25:26 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=12985 Ineens staat de hele wereld op z’n kop. Intens voelbare onzekerheid die zo onwerkelijk is, dat je eerst nog denkt: “Gebeurt dit echt?”. Helaas wel. Maar juist nu hebben we meer behoefte aan verbinding en liefde dan ooit tevoren. Waarom dan ook niet juist nu trouwen? Je weet namelijk nooit hoe het leven loopt .. [...]

Read More...

The post Het nieuwe trouwen: Hoe vier je nu een prachtige, intieme bruiloft in 2021? appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Ineens staat de hele wereld op z’n kop. Intens voelbare onzekerheid die zo onwerkelijk is, dat je eerst nog denkt: “Gebeurt dit echt?”. Helaas wel. Maar juist nu hebben we meer behoefte aan verbinding en liefde dan ooit tevoren. Waarom dan ook niet juist nu trouwen? Je weet namelijk nooit hoe het leven loopt .. daarom, grijp alle positieve dingen met beide handen vast!

Wij begrijpen namelijk heel goed dat jullie je huwelijk nu toch door willen laten gaan zoals jullie het bedacht hebben. Bijvoorbeeld omdat de gekozen datum voor jullie speciaal is, er een kinderwens is of misschien een zwangerschap. Ook kan het zijn dat jullie vanuit religieuze overwegingen niet willen wachten, of vanwege dierbaren die er misschien volgend jaar niet bij kunnen zijn. Wat de reden ook is, wij gaan jullie helpen om jullie droom toch dit jaar te verwezenlijken <3.

Corona can't cancel our love

Enkele weken geleden op 21 april was er wederom een persconferentie. Het zag er niet heel rooskleurig uit voor al die waanzinnig mooie huwelijken die er gepland stonden. Vanuit mijn optimistische kijk en strijdlust dacht ik: dit moeten we anders gaan doen! Met als gevolg een denktank van waanzinnige professionals uit de trouwbranche voor het bedenken van creatieve oplossingen binnen de huidige situatie en alle maatregelen in onze anderhalve meter samenleving. Met als uitgangspunt: “Hoe vier je nú een prachtige, intieme bruiloft?”.

Graag inspireren we jullie. We geven jullie goede en leuke tips en laten creatieve oplossingen zien om jullie bruiloft tot een geweldige dag te maken! Al deze tips, tricks en creatieve oplossingen hebben we verwerkt in Inspiratie Document Weddingbranche (versie 9 juni 2020)’. In het inspiratiedocument kunnen jullie ook checklisten vinden per leverancier (trouwlocatie, cateraar, weddingplanner, ceremoniemeester, haarstylist, visagist, fotograaf/videograaf, trouwambtenaar, muziek, entertainment en (bloem)stylist wat jullie niet moeten vergeten af te stemmen. Tevens hebben we ook een checklist toegevoegd wat jullie niet moeten vergeten in de communicatie naar de gasten toe.

Voordat jullie verder lezen: De ideeën en tips die wij jullie nu geven, kunnen wijzigen op het moment dat de overheid nieuwe maatregelen of versoepeling van de maatregelen aankondigt. Wij proberen dan ook het inspiratiedocument, wat jullie via de link  hierboven kunnen vinden, regelmatig te updaten. Let op, los van de gestelde regels door de overheid kunnen trouwlocaties of gemeentes individueel afwijken van de maatregelen. Dus check dit goed bij jullie trouwlocatie en/of de betreffende gemeente.

Hand desinfecteren

Wat mag nu wel en niet op een bruiloft in corona tijd?

 • Huwelijksvoltrekkingen:
  • Deze zijn op dit moment toegestaan met maximaal 30 personen (dit is exclusief jullie leveranciers, maar wel inclusief alle kinderen ongeacht de leeftijd).
  • Vanaf 1 juli (onder voorbehoud) zijn huwelijksvoltrekkingen toegestaan met maximaal 100 personen (wederom exclusief jullie leveranciers en inclusief alle kinderen).
  • Vooralsnog geldt dat we 1,5 m afstand moeten bewaren tussen de verscheidene huishoudens.
 • Horeca:
  • Vanaf 1 juni mag de horeca weer open binnen met maximaal 30 personen (exclusief personeel) en met inachtneming van 1,5m afstand.
  • Vanaf 1 juli wordt dit aantal verruimd van 30 naar 100 personen.
  • Buiten is er geen max aantal gasten, uiteraard wel met inachtneming van de 1,5m afstand.
 • Haarstylist & visagist:
  • Zij mogen sinds afgelopen maandag 11 mei weer voor jou aan de slag!

Wedding Planning

Voorafgaand aan de dag is een heldere communicatie nú nog belangrijker dan ooit. Denk dan ook aan het gebruik van een wedding app of wedding website voor de communicatie naar jullie gasten. En een draaiboek waar overal aan gedacht is voor de communicatie naar jullie favoriete leveranciers toe. Gebruik de checklisten uit het inspiratiedocument hiervoor zodat jullie niks vergeten.

Van de voorbereidingen, first look, ceremonie tot het feest

Komende week gaan we nog veel meer tips uit ons inspiratiedocument delen zodat jullie een heerlijke bruiloft neer kunnen zetten ondanks alle maatregelen. Van de voorbereidingen op de dag zelf tot het einde van het feest. Houd de blog in de gaten voor updates!

Trouwen met corona in 2020

Met dank aan de volgende geweldige professionals die mee hebben gedacht in de denktank en hebben samengewerkt bij het tot stand brengen van deze geweldige fotoshoot.

Foto’s: Mon et Mine
Weddingplanning & organisatie: het Bruidsmeisje, Best Day Ever Events & Frederiek Klop

Bloemstylist: Bloemenservice Nederland
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: Bruidbeeld (deze komt er nog aan!)
Haarstylist & Visagist: Bruid en Beauty Nederland
Maatpak: Rietbergh Trouwpakken
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: Voila make it personal
Muzikaal entertainmentbureau: LoveSound & Swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: Het Raatshuisje
Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: Heerlijk & Hecht
Stylist: Best Day Ever Events
Trouwambtenaar: Joanne Trouwt
Trouwjurk: Bruidsmode LaDonna
Trouwlocatie: De Hazelhof
T-shirts: For Your Wedding
De linkjes van deze toffe leveranciers kun je vinden in ons Inspiratiedocument!

The post Het nieuwe trouwen: Hoe vier je nu een prachtige, intieme bruiloft in 2021? appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/corona-bruiloft-intiem-trouwen/feed/ 0
Stralend op je bruiloft in de regen https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/stralend-op-je-bruiloft-in-de-regen/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/stralend-op-je-bruiloft-in-de-regen/#respond Tue, 13 Aug 2019 14:42:59 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=12077 Op het moment dat ik deze blog schrijf komt de regen keihard in Arnhem hier naar beneden. Het dondert zelfs. “Je zult het maar op je bruiloft hebben.” Vooraf denken veel koppels, en als ik heel eerlijk ben iets meer de bruiden dan de bruidegommen, dat regen of ‘slecht’ weer op je bruiloft de grootste [...]

Read More...

The post Stralend op je bruiloft in de regen appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Regen bruiloft

Op het moment dat ik deze blog schrijf komt de regen keihard in Arnhem hier naar beneden. Het dondert zelfs. “Je zult het maar op je bruiloft hebben.” Vooraf denken veel koppels, en als ik heel eerlijk ben iets meer de bruiden dan de bruidegommen, dat regen of ‘slecht’ weer op je bruiloft de grootste nachtmerrie is die je maar kunt hebben. Want het weer kan dat droomplaatje wat je in je hoofd hebt zomaar in duigen laten vallen.

Fotocredits bovenste 2 foto’s: Vudinh Photography

Tja als er één ding is wat niet te plannen valt, is het wel het weer. En zeker in Nederland. Het weer is zo grillig, dat kan per uur compleet anders zijn. Het enige wat te plannen valt is een plan B of zelfs een plan C.
En ook hoe je er zelf mee omgaat, daar heb je controle op.

In Italië zeggen ze: ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’ wat betekent: Natte bruid, gelukkige bruid’.
Alhoewel ik natuurlijk niet hoop dat het letterlijk natte bruid wordt .. hooguit een paar traantjes van geluk.

Tips die jullie laten stralen ongeacht wat het weer zal zijn die dag:

 

 1. Weer apps
  Ik weet hoe verleidelijk het is om steeds te kijken wat het weer doet. Echter dit verandert vaak nog tot op de dag zelf. Zorg dat je een ceremoniemeester of weddingplanner hebt die het weer voor je in de gaten houdt. Diegene vertrouw je volledig (als het goed is) en weet je ook dat diegene op tijd aan de bel trekt als het weerscenario A, B, C of D uit de kast getrokken moet worden. Dus: zelf niet kijken, want je maakt je helemaal gek. Tips voor relatief betrouwbare weer apps: “Weer & Radar” en “Weather Pro”.
 2. Plan B 

  Zorg dat je sowieso plan B of zelfs plan C al helemaal hebt uitgewerkt (voor alle onderdelen, dus ook eventueel een first look of fotoshoot), weken misschien zelfs maanden voor de bruiloft. Bespreek met je ceremoniemeester of weddingplanner wanneer welke knopen doorgehakt moeten worden. Een tent een dag van te voren inhuren is vaak erg lastig, idem heaters of dekentjes (als het wat frisser is). Check ver van te voren welke tent jullie gaaf zouden vinden, welke grootte je nodig hebt en wat de kosten zijn (zodat je hier vooraf rekening mee kunt houden in het budget), mits jullie echt heel graag buiten willen blijven trouwen, borrelen en dineren en het binnenscenario van de locatie niet toereikend is (bv iets te klein of iets minder mooi). Heb je een super binnenscenario dan is er natuurlijk niks aan de hand.

  • Belangrijk: niet iedere locatie is geschikt voor een tent of mag het zelfs niet. Vraag dit dus goed na bij jullie locatie en houd er rekening mee bij boeken van de locatie als alleen het buitenscenario een optie is voor jullie.
 3. Gooi de tijdsplanning om
  Soms als je bijvoorbeeld in het buitenland trouwt of een weekendbruiloft viert, waar al je gasten al aanwezig zijn, kan het een idee zijn om de ceremonie een uurtje naar voren of naar achteren te verplaatsen. En zo de buien kunt vermijden. Overleg met je ceremoniemeester of weddingplanner of dit kan en sluit dit zsm kort met de leveranciers en locatie of dit ook voor hun mogelijk is. En breng de gasten natuurlijk ook op de hoogte zodat zij op tijd klaar staan.
 4. Niet te vergeten
  • Zorg voor voldoende paraplus (voor de fotoshoot, voor de gasten indien ze zich moeten verplaatsen buiten)
  • Regenlaarzen kunnen ook erg handig (en tof!) zijn
  • Dekentjes voor als het wat frisser is (niet te koud want zelfs dekentjes kunnen dan niet helpen)
 5. Mindset
  Heb je al het praktische geregeld, dan is het lastigste maar ook het allerbelangrijkste vaak nog de knop die je om moet zetten in je hoofd! Hoe laat je het los?

  • Weet dat alles waar je controle over hebt geregeld is (plan B, C etc)
  • Weet dat het weer enorm veranderlijk is. Het kan op de dag zelf ineens heel anders zijn en dan heb je je druk gemaakt om niks.
  • In Nederland regent het bijna nooit de hele dag aan 1 stuk door. Dus zelfs buiten foto’s maken gaat eigenlijk altijd wel (even) lukken.
  • Alle stellen, echt alle stellen waar ik de afgelopen 10 jaar de bruiloft voor heb mogen plannen baalden vooraf toen er regen voorspeld was op hun trouwdag, echter achteraf zegt iedereen het heeft me niet uitgemaakt. Het bleef 1 van de mooiste dagen uit hun leven, want ze waren met de mensen waarvan ze houden en dat was het allerbelangrijkste. Er zijn zelfs stellen die zeggen: “Ik heb het niet anders gewild, het was juist perfect zo.”
  • Grootste voordeel van regen op je bruiloft: mensen waaieren niet uit, blijven dicht bij elkaar en er ontstaat een soort saamhorigheidsgevoel, wat de bruiloft nóg intiemer en gezelliger maakt! Echt!

Bruiloft in een tentFotocredits: Amanda Drost

“Sunshine is delicious, rain is refreshing,
wind braces up, snow is exhilarating;
there is no such thing as bas weather,
only different kids of good weather”
– Ruskin

Zorg voor een ceremoniemeester of weddingplanner die je (zorgen) serieus neemt, maar je ook kan helpen om het los te laten. Bel hem of haar als je even paniek in je hoofd hebt. Vaak scheelt dat enorm.


Fotocredits: Gerhard Nel

Bruiloft: Plan A

Ok, sommigen van jullie hoor ik al denken: “Maar ik WIL NIET plan B of C, het moet gewoon plan A worden (zeker tijdens de huwelijksceremonie)”. Tja dat kan ook, maar kop in het zand steken of balorig alleen maar plan A willen is niet echt helpend ;-). Denk dan ook aan de volgende punten:

 • De dure instrumenten van muzikanten kunnen echt niet tegen regen (staat ook in hun voorwaarden dat ze een overkapping nodig hebben bij heet weer of regen)
 • Heb je parasols ipv een tent dan kan het heel hard kletteren boven de mensen waardoor ze weinig van de ceremonie nog maar meekrijgen, net als jullie en dat is zonde!
 • Ook als het hard regent en waait tegelijkertijd kan het nog steeds op de mensen (en jullie!) terecht komen en dat is niet zo fijn voor niemand (iedereen heeft zijn best gedaan om er mooi uit te zien). Ooit zei ik tegen een bruidspaar: “Gaat het jullie om de plek of de inhoud” .. het was even lastig maar natuurlijk de inhoud zeiden ze! Dus de binnenoptie werd het.
 • Als de locatie en leveranciers het op tijd weten kunnen ze de binnenoptie of plan B nog veel mooier maken dan dat last minute toch blijkt dat het regent en de setting verregend. Zonde om je keus dus te lang uit te stellen.

In het hindoeïsme zeggen ze: “Hoe meer regen op je trouwdag, hoe gelukkiger het huwelijk.” 
En in de Armeense cultuur:“It’s a good sign want de regen wast alles weg wat er van te voren was.
Waardoor je een nieuwe start samen gaat maken.”

En wist je dat je voor extreme weersomstandigheden zelfs ook een huwelijksdagverzekering kunt afsluiten? Kijk dan eens op www.bruiloftverzekeringen.nl

Wind en regen op je bruiloft
Fotocredits: Vudinh Photography

The post Stralend op je bruiloft in de regen appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/stralend-op-je-bruiloft-in-de-regen/feed/ 0
10 tips voor de opening van je trouwfeest https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/10-tips-opening-trouwfeest/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/10-tips-opening-trouwfeest/#respond Tue, 12 Mar 2019 17:57:15 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=11807 In het middelpunt van de belangstelling staan: de één vindt het helemaal niet erg, maar de ander zegt toch liever niet (of zo min mogelijk). Met name de bruidegoms zeggen vaker de openingsdans niet te willen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven! Naast toffe alternatieven ook tips voor het creëren van een onvergetelijk feest! Zorg ervoor [...]

Read More...

The post 10 tips voor de opening van je trouwfeest appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
In het middelpunt van de belangstelling staan: de één vindt het helemaal niet erg, maar de ander zegt toch liever niet (of zo min mogelijk). Met name de bruidegoms zeggen vaker de openingsdans niet te willen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven!

Naast toffe alternatieven ook tips voor het creëren van een onvergetelijk feest!

 1. Zorg ervoor dat je de felicitaties hebt gehad voordat de opening van het feest plaatsvindt.
  Traditioneel gezien zou je zeggen, zodra je als bruidspaar de feestzaal betreedt, moet je een openingsdans doen. Echter, ik zeg niet doen want dat is juist niet handig. Plan de opening van het feest iets later in zodra je iedereen hebt gefeliciteerd. Afhankelijk van het aantal gasten dat erbij komt, kun je de tijd inschatten. Reken grofweg ongeveer een halve minuut per persoon.
 2. Felicitaties en de opening in één.
  Maak een haag met al je gasten waarbij je iedereen een glas champagne geeft. Loop door de haag al proostend richting te dansvloer. Vraag jullie ceremoniemeester of hij/zij ervoor zorgt dat meteen iedereen mee de dansvloer op gaat. Uiteraard met jullie favoriete muziek.
  Ere haag bruiloft Foto: Mooi belicht trouwreportages
 3. Rock that dress!
  Eerlijk is eerlijk, dansen met een prachtige jurk die een behoorlijke sleep heeft of een hoepel, is niet heel handig. En vaak ook best wel warm. Tip: korte trouwjurken zijn helemaal hip! Je trouwt (in principe ;-)) maar één keer. Dus zorg dat je een supertof kort jurkje binnen handbereik hebt voor de feestavond. Zeker als het net zo’n zomer wordt als afgelopen jaar!
 4. Doe de openingsdans samen met jullie gasten.
  Say what? Jaa! Huur een dansleraar in die er ervoor zorgt dat jullie een openingsdans samen met jullie gasten creëren.Geen lessen vooraf maar on the spot zorgt de dansleraar ervoor dat iedereen mee gaat dansen. Hilarisch en briljant!
  opening party wedding Foto: Kisses & Confetti
 5. Verander je look
  De laatste jaren zie je heel veel schitterende accessoires voor in je haar verschijnen. Overdag mooie lange lokken en een sluier. In de avond steek je je haar op met een prachtige haarsierraad. Tip: bij the beautiful bride shop hebben ze onwijs veel keus! I like!
  openingsdans bruiloft Foto: Anouschka Rokebrand
 6. Openingsact Burst
  Eén van mijn favoriete openingsacts is wel die van Lucifers Slagwerk en dan burst! Check die video hieronder. Te vet of niet? Niet op elke locatie mag je met vuur ‘spelen’, maar dan is de splashing drums een waanzinnig alternatief.
 7. Band & DJ
  Als je een band boekt, zorg dan altijd dat je er een DJ bij boekt. Niks voelt zo gek aan een feest als er tijdens de pauzes van de band een rustig achtergrondmuziekje opstaat. Dan kakt het feest vaak in en zien mensen het als een teken om naar huis te gaan. En dat wil je natuurlijk niet! De betere bands nemen overigens standaard een DJ mee. Tip: lees ook nog even de blog over de voors en tegen voor een Band of DJ.
 8. Openingsdans met een gepersonaliseerde led dans act
  Professionele dansers maken een openingsdans met allemaal toffe led attributen. Het geeft een hele gave show en het tofste is dat deze helemaal persoonlijk op maat gemaakt kan worden met jullie foto’s, teksten en muziek!
  Openingsact bruiloft feest led Foto: Studio Damon
 9. Bar op de dansvloer
  Niet letterlijk op de dansvloer natuurlijk. Maar wist je dat er meer mensen op de dansvloer staan als de bar vlak ernaast staat?Het scheelt ook als men langskomt met drankjes. Alhoewel dat wel wat gevaarlijker is op de dansvloer. Maar dat zou een goed alternatief kunnen zijn als de bar zich bv in een andere ruimte bevindt. (Onderstaande foto is briljant en Damon Pijlman heeft er al meerdere awards mee gewonnen, echter dat wil je natuurlijk niet op je trouwdag ;-))
  Award bruidsfoto
 10. Geen airco en bloedheet weer: stel de openingsdans iets uit
  Als jullie locatie geen airco heeft en het erg warm is buiten, stel dan de openingsdans uit (in overleg met de muziek en ceremoniemeester natuurlijk) totdat het binnen wat aangenamer is. De kans is dan groter dat men op de dansvloer blijft. Dan is het beter om 2 uurtjes te knallen dan geforceerd mensen 4 uur op de dansvloer te willen hebben.

Sla ook deze blog er nog even op na voor toffe alternatieven voor de openingsdans: van het vertonen van een same day edit, het zingen een openingslied, het uitdagen van je gasten voor een dance battle tot de flashmob die het altijd goed doet!

En weet je het allerbelangrijkste is dat je echt alleen moet doen wat bij jullie past! Geniet ervan!

The post 10 tips voor de opening van je trouwfeest appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/10-tips-opening-trouwfeest/feed/ 0
De 9 nieuwste wedding trends voor jouw 2019 bruiloft https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/9-wedding-trends-2019-bruiloft/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/9-wedding-trends-2019-bruiloft/#respond Thu, 24 Jan 2019 10:47:48 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=11270 Niet omdat het moet, maar omdat het kan ;-). Negen van de nieuwste trends voor 2019. Valt het jullie ook op dat veel trends beïnvloed zijn door de Royal wedding van Prince Harry met zijn Meghan in 2018. Belangrijkste is om dicht bij jezelf te blijven en kies eruit wat bij jullie past! Trendkleur: De [...]

Read More...

The post De 9 nieuwste wedding trends voor jouw 2019 bruiloft appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Niet omdat het moet, maar omdat het kan ;-). Negen van de nieuwste trends voor 2019. Valt het jullie ook op dat veel trends beïnvloed zijn door de Royal wedding van Prince Harry met zijn Meghan in 2018.
Belangrijkste is om dicht bij jezelf te blijven en kies eruit wat bij jullie past!

 1. Trendkleur: De trend kleur van 2019 aangekondigd door Pantone is ‘Living Coral’. Niet super vernieuwend, maar wel een erg mooie en vrolijke kleur. I love it!
  Credits: Krista Mason & Hannah Mayson
 2. Trouwjurken: Er zijn veel meer trends, maar voor mij het meest opvallende:
  Credits: Lihi Hod & Anna Campbell

  • Ze worden steeds minimalistischer met minder bewerkingen.
  • En de lange mouwen zijn weer helemaal in!
 3. Ceremonie: Voor de ceremonie wordt steeds meer uitgepakt. Trouwgeloften en zelfstandig trouwambtenaren zijn de nieuwe standaard. En qua muziek gaat er ook steeds meer uitgepakt worden, denk aan een live gospelkoor of een “All you need is love” flashmob a la Love Actually.
 4. Neon love: De houten lichtletters zijn getransformeerd tot neon letters & quotes! Ook erg tof!
  Credits: White Fox Studios & Katie Hoss
 5. Goud: Deze kleur blijft nog steeds helemaal in, maar dan wel echt in de details. Van bestek, kandelaars tot goud folie druk op je trouwkaarten!
 6. Wildboeketten: De bloemen mogen allemaal wat wilder en meer bijzonder! Ik ben bijvoorbeeld helemaal gek op de protea .. zo’n gave bloem! Maar ook pampas grassen (van die volle pluimen) zie je komend jaar steeds meer.
  Credits: Etsy & Frank and Bunny Love
 7. Natural look: Hoe natuurlijker de look hoe beter. Wist je dat je met airbrush make-up dit effect nog beter creëert? Maar dan wel met een knallende rode lipstick en nagellak in dezelfde kleur! Very sexy 😉
 8. Grooms attire: De bruidegom kan tegenwoordig niet meer wegkomen in een normaal klassiek blauw pak, maar het mag veel meer kleur hebben. Ook omdat de bruidegom mag opvallen in zijn trouwpak tussen alle blauwe pakken van zijn mannelijke gasten. Alhoewel je ook wel hele bijzondere tinten blauw hebt. Laat je adviseren door een maatpak expert. Driedelig zie je overigens ook steeds meer. Classy & stylish!
 9. Ballonnen gecombineerd met bloemen: Normaal ben ik niet zo’n ballonnenboog meisje, maar als je een wow effect kunt creëren zoals hierboven: doen!

Credit top foto: Barbara Kroon 

The post De 9 nieuwste wedding trends voor jouw 2019 bruiloft appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/9-wedding-trends-2019-bruiloft/feed/ 0
De 50 beste bruiloft lifehacks https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/50-beste-lifehacks-bruiloft/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/50-beste-lifehacks-bruiloft/#respond Mon, 21 Jan 2019 17:59:04 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/?p=11224 Als je een ‘probleem’ op een slimme en onconventionele manier kunt oplossen, wordt dat ook wel een lifehack genaamd. Het maakt het leven zoveel makkelijker. Een bruiloft plannen doen de meeste maar één keer, echter sommige mensen hebben er hun beroep van gemaakt ;-). Net als ik. Dolgraag deel ik allemaal slimme en handige tips , [...]

Read More...

The post De 50 beste bruiloft lifehacks appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Als je een ‘probleem’ op een slimme en onconventionele manier kunt oplossen, wordt dat ook wel een lifehack genaamd. Het maakt het leven zoveel makkelijker. Een bruiloft plannen doen de meeste maar één keer, echter sommige mensen hebben er hun beroep van gemaakt ;-). Net als ik. Dolgraag deel ik allemaal slimme en handige tips , bruiloft lifehacks, met jullie die ik in de loop der jaren (lees ruim 9 jaar) heb geleerd door mijn werk als weddingplanner. Het zijn er behoorlijk wat, maar ohh zo handig, dus neem echt even de tijd om ze te lezen of sla ze op voor later als je wel even de tijd hebt.

Studio Damon

Trouwkleding

1. Zorg ervoor dat je sluier niet wegwaait door gewichtjes te maken aan je sluier. Op het strand kan het vaak flink waaien en niets is dan vervelender als je je sluier vast moet houden als je naar het altaar loopt. Daarvoor had je niet zo’n mooie sluier aangeschaft. In Nederland heb ik ze nog niet echt kunnen vinden, maar als je op Etsy zoekt naar ‘veil weights’ dan vind je er heel veel.

2. Naar het toilet met je trouwjurk. Er zijn twee manieren die het makkelijker maken om naar het toilet te gaan met je schitterende bruidsjurk:

 • Check deze bruiloft lifehack met een ikea tas
 • Trek aan de voorzijde je hoepel naar voren waardoor je jurk erin valt en ga achterstevoren naar het toilet.

3. Neem een handstoomreiniger mee! Als weddingplanner weet ik hoe vaak de trouwjurk toch gekreukt uit de zak komt of de blouse van de bruidegom toch nog gestreken moet worden. Zeker voor een bruiloft in het buitenland is het handig om altijd een handstoomreiniger mee te nemen (ik heb hem overigens altijd bij me!).

4. Toetendoekjes: Wist je dat je vlekken in de jurk vaak al eenvoudig eruit kunt krijgen door snoeten poetsdoekjes? Eenvoudig te krijgen bij de supermarkt of drogist. Voor de hardnekkige vlekken kan ossengal ook heel handig zijn.

5. Laat je BH vast naaien in je trouwjurk: Zo blijven je jurk en je BH altijd goed zitten ten opzichte van elkaar en zul je nooit hoeven te hijsen omdat je BH ineens boven je jurk vandaan komt.

6. Neem altijd veiligheidsspelden mee. Voor het opspelden van de trouwjurk als deze een sleep heeft, zodat je heerlijk kunt dansen en je vrij kunt bewegen. De touwtjes die ze in een bruidsmodezaak eraan maken zijn nooit stevig genoeg omdat mensen toch altijd per ongeluk op je jurk gaan staan. Veiligheidsspelden zijn top! Ook maak ik er vaak de BH mee vast aan de trouwjurk (mocht deze er niet ingenaaid zijn).

7. Voorkom ladders in je panty door ze in de vriezer te gooien. Spoel je panty af met water, wring hem uit, stop hem in een plastic zakje, leg de panty met zakje in de vriezer voor een nachtje en laat hem daarna op kamertemperatuur komen. Je hoeft dit maar één keer te doen en werkt echt. Overigens bestaan er ook laddervrije panty’s van Kunert. Uiteraard kun je er wel een gat in krijgen (als je echt heel gek doet ;-)), maar door de speciale weeftechniek heb je meteen een ladderstop waardoor je geen ladder kunt krijgen. Toch een gewone panty en een ladder, naast nagellak werkt haarlak ook om deze ‘te stoppen’.

8. Bruidegommen, trek een huidskleurig t-shirt onder je overhemd. Zonde als je witte mouwtjes onder je overhemd ziet. Dat voorkom je door een huidskleurig shirt eronder aan te trekken.

9. Loop je trouwschoenen in. Schoenen lopen het fijnste als je er al regelmatig in gelopen hebt. Nu wil je natuurlijk niet je trouwschoenen al helemaal versleten hebben. Last minute schoenenstress: Doe een goede sok aan, trek je trouwschoenen aan en föhn je schoenen zodat ze naar je voet gaan zetten.

10. Schuur de onderkant van jullie schoenzolen. De meeste trouwschoenen zijn helemaal glad van de onderkant, waardoor je ook de grootste kans hebt dan je uit kunt glijden. Deze worst-case-scenario voorkom je door de onderkant van jullie zolen met wat schuurpapier te ‘bewerken’. Grove stoeptegels hebben eigenlijk hetzelfde effect.

11. Als je buiten gaat trouwen en je hebt naaldhakken, schaf dan hakbeschermers aan. Zo gaan je hakken niet stuk, maar zak je ook niet weg in het zand, grind of gras. Deze bruiloft lifehack mag je niet missen als je in de buitenlucht trouwt. Ook handig voor je gasten.

Amanda Drost

Gasten & uitnodiging

12. Enveloppendoos. Niet vergeten, ook als je geen geld hebt gevraagd willen mensen je altijd een kaartje geven. Het handigste is een enveloppendoos met een slotje eraan (geef deze aan je ceremoniemeester). Een budget DIY-tip is bijvoorbeeld het maken van een enveloppendoos van meerdere groottes dozen. Bij de Hema verkopen ze van die 3-pack kartonnen dozen. Zorg wel dat je over de gehele breedte de onderkant eruit snijdt (1cm rand overhouden om te plakken) van de bovenste dozen. Als je deze gebruikt moet je hem niet helemaal dichtplakken want soms hebben mensen best grote kaarten en dan kun je het deksel er even afhalen en de kaart erin stoppen. Ook is het verstandig om tussentijds de enveloppendoos even leeg te maken en veilig op te bergen (vraag de locatie of ze een kluis hiervoor hebben).

13. Label cadeaus. Vaak nemen gasten een cadeau mee en een kaart. Zorg dat óf de kaart wordt vastgeplakt aan het cadeau zodat jullie weten dat deze bij elkaar horen of plak een sticker op het cadeau waar je de namen van de gevers op kunt schrijven. Jullie ceremoniemeester doet dit met liefde!

14. Open een wedding bankrekening. Dit helpt je om te sparen voor de bruiloft, maar ook om een duidelijk overzicht te behouden van je budget en de uitgaven (en aanbetalingen). En je kunt de gasten vragen om het gevraagde envelopje over te maken i.p.v mee te nemen naar de bruiloft. Wel zo veilig.

15. RSVP al navragen bij de Save the date. De meeste mensen vragen hun gasten pas om zich aan of af te melden bij het uitsturen van de uitnodiging. Echter dit is ongeveer 6-8 weken voor de bruiloft. Veel fijner en handiger is om dit meteen bij de save the date te doen. Je weet dan precies hoeveel gasten je hebt, hoeveel stoeltjes je moet bestellen, welke naamkaartjes, hoeveel menukaartjes, hoeveel rijen bij de ceremonie, hoeveel bedankjes je moet bestellen, je kunt de indeling van de tafels maken etc. Dit scheelt veel stress vlak voor de bruiloft omdat je deze dus al ruim van te voren met het juiste aantal kunt bestellen (tip: het is sowieso altijd handig om wat extra te bestellen).

16. Voorkom verwarring door de envelop alleen te adresseren aan de genodigden.Dus niet familie ter Huurne, maar dan echt uitschrijven Vivian ter Huurne, anders denken gasten dat hun kinderen ook zijn uitgenodigd. Zorg voor duidelijke communicatie, dat voorkomt teleurstellingen of verwarringen.

17. Plak de enveloppen dicht met een gepersonaliseerde sticker. Scheelt heel veel tijd en onhandig gedoe met dichtplakken of een vieze tong ;-).

18. Zomers weer: maak een SOS kit voor de gasten op het toilet. Met daarin absolute must-have: zonnebrandcrème, antimuggenspray, after-bite, smintjes, deodorant, schuifspeldjes, paracetamol. Je gasten zijn je dankbaar!

Mon et Mine

SOS & Beauty life hacks

19. Champagne snel koud krijgen: Vul een dichte krat of kuip met water, ijsklontjes erin en flink wat zout (afhankelijk van hoeveel je wilt koelen, maar een half pak heb je zeker nodig). Door het zout, wat een chemische reactie teweegbrengt, wordt het koelproces versneld (zout verlaagt tevens het vriespunt van het water, waardoor het sneller kouder wordt). Belangrijk is wel dat je er koud water bij doet zodat de blikjes helemaal omgeven worden door water. Binnen een half uur is je champagne ijskoud. Dat is nog eens een handige bruiloft lifehack!

20. Wijn koel houden met bevroren fruit. Het ziet er en lekker uit en doet hetzelfde werk als een ijsklontje.

21. Rode wijnvlekken krijg je eruit met witte wijn of zout. Alom bekend maar toch onmisbaar in de wedding lifehacks. Het zal je maar gebeuren.

22. Rode wijnvlekken van je tanden en lippen krijg je eraf met spa rood. De spa rood bubbelt de tannines van je lippen en tanden af.

23. Snel emotioneel, vraag je visagiste dan om waterproof mascara.

24. Zorg voor blotting paper. Blotting paper zijn papiertjes die overtollige olie van je huid af halen door deze te deppen op de plekken waar je huid glimt. Zonder dat je make-up verpest wordt. Heel handig!

25. Smeer je bovenbenen in met talkpoeder of deodorant. Voor als je niet gezegend bent met een ‘gap’ tussen je benen, kan het soms wat schuren als het erg warm is en je benen langs elkaar heen gaan. Talkpoeder aan de binnenkant van je benen of deodorant helpt dan enorm zodat het niet gaat irriteren.

Mon et Mine

Planning & draaiboek

26. Creëer een eigen wedding mailadres. Dit zorgt voor orde in je mailbox en alles binnen handbereik wat met de bruiloft te maken heeft. Ook handig voor de RSVP’s. Zorg dat je hier een apart mapje voor aanmaakt.

27. Zet al je wedding documenten op google docs. Zo kun je er altijd bij. Ook het maken van een excel sheet (zet deze ook in je google drive) waarin je alles van de bruiloft zet, is heel handig. Van het budget, gastenlijst tot een checklist. Bruidsparen van het Bruidsmeisje krijgen een compleet excel document waar we de hele bruiloft in kunnen plannen: zoo handig!

28. Maak een gepersonaliseerde wedding website. Tegenwoordig zijn we allemaal digitaal georiënteerd. De trouwkaart (en brief van de ceremoniemeesters) raakt vaak zoek of vergeet je mee te nemen (naar het buitenland). En hoe fijn is het dan dat je alle details altijd bij de hand hebt, van het adres, parkeerinformatie, route, dresscode, het invullen van de RSVP, het programma. Je gasten zullen je dankbaar zijn! P.S. wist je dat alle bruidsparen van het Bruidsmeisje een eigen wedding website krijgen?

29. Stop de pagina’s van je draaiboek in een showmap met frontview. Dat werkt zoveel handiger dan een nietje in je draaiboek of in een gewoon mapje. Je bladert er snel doorheen, je pagina’s worden niet vies en je kunt hem makkelijk open leggen als je bv de naamkaartjes voor de dinerseating uit aan het leggen bent.

30. Verwerk een smoelenboek in je draaiboek. Zorg voor goed lijkende foto’s (zonder zonnebril) van de belangrijkste mensen. Zo weet je zeker dat de trouwambtenaar de juiste mensen aanspreekt, je ceremoniemeester deze mensen meteen persoonlijk kan aanspreken en de fotograaf weet wie ze zeker niet moeten vergeten om extra op de foto te zetten.

31. Maak een seating met post-its. In het begin wil je nog een beetje schuiven met de tafelindeling. Door de tafels uit te knippen en de namen van alle gasten op van die smalle gekleurde post-its te schrijven, kun je heel makkelijk schuiven en mensen verplaatsen totdat je de perfecte seating hebt bedacht! Dit werkt handig voor zowel ronde als rechte tafels. Verwerk het daarna in excel.

32. Leg de dinerkaartjes voor de dag al op volgorde per tafel. Dat scheelt zo onwijs veel werk als je dit al netjes op volgorde hebt liggen. Dan is je ceremoniemeester of weddingplanner in een handomdraai klaar en heeft hij/zij tijd over voor andere dingen.

33. Wisselen tijdens het diner? Zorg voor naamkaartjes met cijfers. Op de dinerseating staan dan de namen corresponderend met de cijfers en waar ze de eerste en de tweede ronde zitten. Zorg dat de cijfers oplopend zijn langs de verscheidene tafels, dat maakt het het makkelijkste. Zorg dat de gasten dan ook hun bestek, glas en servet meenemen. Overigens is het allermakkelijkste als alleen het bruidspaar wisselt tijdens het diner met een ander koppel.

34. Dieetwensen & allergieën verwerken in de seating. Vergeet deze niet te inventariseren bij je gasten én je crew. Zorg ervoor dat de seating die je maakt voor je gasten dat daarin de dieetwensen zijn verwerkt. Dit is voor de bediening stukken makkelijker met uitserveren.

35. Programma waaiers zelf maken met ijsstokjes. Voor een hete zomerse dag zijn ze onmisbaar: de waaiers. En hoe tof is het als je deze verwerkt in het thema van de dag en er programma waaiers van maakt. Twee vliegen in één klap. Via cotton bird kun je ze bestellen en daarna zelf maken. In deze video leg ik uit hoe je deze programma waaiers van cotton bird in elkaar zet.

36. Budgettip: Zorg dat je locatie met eten en drinken maar max 50% van je budget is. Reken voor een daggast gemiddeld € 100 p.p. en voor een avondgast € 40. Dan weet je ook hoeveel gasten je ongeveer kunt uitnodigen.

Anna Paulina Photography

Trouwdag & Styling

37. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar zorg dat je geen melkproducten, uien of heel vettig eet vlak voor de bruiloft. Dat zorgt namelijk voor een opgeblazen gevoel en dan voel je je toch iets minder happy in je trouwjurk.

38. Zorg dat je iets aandoet met knoopjes in de ochtend tijdens het gereedmaken. Dan hoef je je shirt of jurkje niet over je hoofd uit te trekken en raakt je make-up en haren niet in de war 😉

39. Spray parfum in je haar. Dan blijft je favoriete geur het langste hangen. Ook op je polsen en achter je oren.

40. Zorg ervoor dat de styling per onderdeel in één doos zit met op de voorkant wat er in die doos zit. Dus een aparte doos voor de ceremonie, met daarin bv de naamkaartjes, happy tears zakdoekjes, programma waaiers, ringendoosje, kinderakte. En schrijf dit op de bovenzijde van de doos. Specifieke wensen? Maak er dan een foto van hoe je iets wil hebben staan of liggen en print dit uit en plak het op de voorzijde van de doos.

41. Wat nog meer mee te nemen in je kit:

 • Touw
 • Plakband
 • Naald en draad (in de juiste kleur van de bruidsjurk): op de een of andere manier laat er vaak iets los van de jurk en heel fijn als je dan even snel het kunt vastnaaien. Ik denk dat ik deze 1 op de 5 keer wel moet gebruiken.
 • Pleisters
 • Paracetamol
 • Dubbelzijde tape

42. Smeer wat vaseline rond je ringvinger vlak voor de trouwceremonie. Door de zenuwen en het warme weer zwellen je vingers vaak op en dan kan het omdoen van de trouwringen nog wel eens lastig gaan. Of zorg dat één van de getuigen een tubetje vaseline bij de hand heeft just in case.

43. Buiten trouwen zorg altijd voor versterkte muziek en microfoon voor de trouwambtenaar. Buiten vervliegt geluid heel snel en ook al ben je met een klein gezelschap, dan nog is een microfoon en versterkte muziek aan te raden.

44. Zorg dat de speech van de trouwambtenaar niet wegwaait door deze vast te zetten met een wasknijpers. Ook zodat de bladeren niet omslaan.

45. Felicitatierij voorkomen door dit aan het einde van de ceremonie te vragen.Als weddingplanner doe ik aan het einde van de ceremonie altijd kort wat mededelingen. Dit zou je bv ook aan je trouwambtenaar kunnen vragen. Dan weten mensen precies waar ze aan toe zijn en wat er gaat gebeuren na de ceremonie. Als je de gasten vraagt om geen rij te maken en te zeggen dat het bruidspaar rondloopt na de ceremonie, voorkom je ook echt een rij. Zorg wel dat iedereen meteen een hapje en een drankje krijgt, door eerst het toostmoment te doen, de taart aan te snijden en dan rond te lopen voor de felicitaties. Dat werkt het fijnste!

46. Bovenste stukje van je taart invriezen? Zet de bruidstaart eerst 20 minuten onbeschermd in de vriezer. Daarna pas inpakken met 3 lagen folie. Als je de taart er dan uithaalt blijft de folie niet aan de buitenkant van de bruidstaart vastplakken.

47. Hoe weet je of iedereen in het gastenboek heeft geschreven? Leg een papiertje naast het gastenboek waar mensen hun naam kunnen afvinken, zo weet je zeker of iedereen hem heeft ingevuld en anders kan je ceremoniemeester nog even specifiek langs deze gasten gaan.

48. Droomlocatie die moeilijk doet over het geluidniveau? Een silent disco kan een heel tof alternatief zijn! Je kunt zelfs meerdere kanalen op je koptelefoon zetten. Vraag je DJ om advies wat mogelijk is binnen het geluidslimiet wat de locatie aangeeft.

49. Een donker pad naar de locatie vanaf de parkeerplaats verlichten met gave ledballonnen. Overdag toffe versiering door de ballonnen langs het pad en in de avond gaan ze aan door de ledlampjes die je erin hebt gedaan. Zorg ervoor dat de ledlampjes sterk genoeg zijn!

50. Boek je honeymoon niet meteen de dag na je bruiloft. Het is fijn om nog even langs huis te kunnen, cadeautjes veilig op te bergen, kaartjes te lezen en niet ook nog eens je honeymoon koffer naar je trouwlocatie (waar je wellicht ook overnacht) hoeft mee te nemen. Scheelt veel stress als je er nog een dag tussen laat zitten.

The post De 50 beste bruiloft lifehacks appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/50-beste-lifehacks-bruiloft/feed/ 0
In &Ctv Annika doet ’t gewoon: Weddingplanner https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/andctv-annika-weddingplanner/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/andctv-annika-weddingplanner/#respond Tue, 10 Oct 2017 11:25:41 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/ctv-annika-doet-t-gewoon/ “In Annika Doet ’t Gewoon gaat Annika Hopstaken op pad met bijzondere vrouwen. Net als Annika hebben ze een doel voor ogen waar ze alles voor over hebben. Maar wat is dat doel? En hoe is het hun gelukt om de top te bereiken? In deze aflevering gaat Annika een huwelijk tot in de puntjes [...]

Read More...

The post In &Ctv Annika doet ’t gewoon: Weddingplanner appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
“In Annika Doet ’t Gewoon gaat Annika Hopstaken op pad met bijzondere vrouwen. Net als Annika hebben ze een doel voor ogen waar ze alles voor over hebben. Maar wat is dat doel? En hoe is het hun gelukt om de top te bereiken? In deze aflevering gaat Annika een huwelijk tot in de puntjes verzorgen met Vivian ter Huurne, weddingplanner bij haar eigen bedrijf: het Bruidsmeisje.”, aldus &Cmedia tv, dé zender van Chantal Janzen.

The post In &Ctv Annika doet ’t gewoon: Weddingplanner appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/andctv-annika-weddingplanner/feed/ 0
Stijlvol trouwen: accessoires voor de bruidegom https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/stijlvol-trouwen-accessoires-bruidegom/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/stijlvol-trouwen-accessoires-bruidegom/#respond Mon, 09 May 2016 15:45:10 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/stijlvol-trouwen-accessoires-voor-de-bruidegom/ Vroeger was het vooral de bruid die er goed moest uitzien op een bruiloft. De man had genoeg aan een wit hemd met een das gecombineerd met een zwart pak. Het belangrijkste was dat het pak op maat was en klaar was hij. In 2016 komt de bruidegom er echter niet zo makkelijk meer mee [...]

Read More...

The post Stijlvol trouwen: accessoires voor de bruidegom appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>

Vroeger was het vooral de bruid die er goed moest uitzien op een bruiloft. De man had genoeg aan een wit hemd met een das gecombineerd met een zwart pak. Het belangrijkste was dat het pak op maat was en klaar was hij. In 2016 komt de bruidegom er echter niet zo makkelijk meer mee weg. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken, of hij dat nu wil of niet. Een pak komt nu in verschillende stijlen en verschillende kleuren. En daarnaast heeft de bruidegom nu een heel gamma aan accessoires waaruit hij kan kiezen. In dit artikel gaan we op zoek naar welke accessoires gepast zijn voor jouw bruiloft.

Stropdas of Vlinderdas?

Stropdas bruidegom

De vlinderdas is weer helemaal terug van weggeweest. Waar je enkele jaren geleden zelden een vlinderdas zag bij een bruidegom is dit in 2016 volledig aanvaardbaar. Meer zelfs, het geeft een blijk van lef en zelfvertrouwen.
Als je kiest voor een vlinderdas dan is het heel belangrijk een kleur te kiezen die past bij de rest van je outfit. “Color-blocking,” zoals ze dit in het Engels noemen. Color-blocking is het kiezen van kleuren die tegengesteld zijn maar die samen een interessante en complementaire kleurencombinatie vormen.
Hoewel zwart altijd stijlvol oogt, kiezen meer en meer mannen voor een unieke vlinderdas in een felle kleur of met een patroon. Zo kan de bruidegom zich meer onderscheiden van zijn gasten.
Kies je toch voor een stropdas, dan kun je lef tonen door een uniek exemplaar te kopen. Als je niet veel kaas hebt gegeten van mode, dan kun je je hierbij het best laten adviseren door een specialist. De medewerkers van de winkels hebben hier niet voor niets hun werk van gemaakt!

Hoeden en Petten

hoed bruidegom

Een hoed of pet was vroeger alleen bestemd voor de oudere generatie. Een jonge bruidegom met een hoed of pet zou zeker wat wenkbrauwen doen fronsen op een bruiloft 20 jaar geleden. In 2016 kan een klassieke hoed of pet absoluut. Uiteraard kan niet alles. De pet van je favoriete basketbalteam laat je bijvoorbeeld beter thuis.

Je Baard

Ook de baard kan als een modeaccessoire aanzien worden vandaag de dag. Persoonlijk zijn we meestal toch nog meer fan van de gladgeschoren look en raden we ook aan om een lekker ouderwetse scheerbeurt met een traditioneel scheermes, zoals in deze collectie, te organiseren en die dan ook onderdeel van de trouwreportage te maken.
Is het verwijderen van je baard echt niet bespreekbaar, zorg er dan voor dat die er piekfijn verzorgd en gestyled uitziet.
De snor is ook weer helemaal terug van weggeweest en kan de bruidegom er best hip laten uitzien. Als je kiest voor een snor dan kun je het advies in de vorige twee paragrafen combineren om zo met een indrukwekkende snor tevoorschijn te komen op je bruiloft. Kort samengevat moet de rest van het gezicht glad geschoren zijn en de snor zelf er piekfijn uitzien.

Zonnebrillen

zonnebril bruiloft

Heb je trouwplannen voor de zomer of in de Bahama’s en kies je voor een leuke strandlocatie? Dan is een zonnebril een accessoire dat niet alleen leuk is maar ook functioneel! Een zonnebril helpt je niet alleen je ogen te beschermen, maar geeft je ogen ook rust en voorkomt hoofdpijn van tegen de zon inkijken. Zo weet je zeker dat je heel de nacht kan feesten!
Speel voor je bruiloft een beetje op safe door een klassiek model uit te kiezen dat bij je gezicht past, zoals een wayfarer, clubmaster of pilotenbril. Eventueel met een leuk patroon op het frame om je eigen stijl er in terug te laten komen.

De dasspeld

dasspeld bruiloft

Een dasspeld is een functioneel accessoire dat een leuk stijlelement kan toevoegen aan je stropdas.
Het helpt je stropdas op zijn plaats houden zodat ie niet in je soep gaat hangen en de rest van de avond met een natte das rondloopt.

Een horloge dragen of niet?

Een horloge dragen kan best, tenzij je gekozen hebt voor een “white tie” of “black tie” dresscode op je bruiloft. Die schrijven namelijk voor dat het “not done” is om een horloge te dragen. Draag je een horloge, ga dan voor een klassiek analoog model dat past bij andere eventuele accessoires die je draagt zoals je manchetknopen, riemgesp en dasspeld.

Tip: Op deze website kun je heel veel leuke accessoires voor de bruidegom vinden: Trendhim

The post Stijlvol trouwen: accessoires voor de bruidegom appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/stijlvol-trouwen-accessoires-bruidegom/feed/ 0
7 Verrassende trouwlocaties in Spanje https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/trouwlocaties-bruiloft-spanje/ https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/trouwlocaties-bruiloft-spanje/#respond Fri, 15 Jan 2016 14:53:59 +0000 https://www.hetbruidsmeisje.nl/7-verrassende-trouwlocaties-in-spanje/ Met een stralend zonnetje op je gezicht in een waanzinnige omgeving aan je grote dag beginnen, klinkt goed toch? In Spanje zijn de mogelijkheden eindeloos, zo kun je bijvoorbeeld pal op het strand trouwen, maar ook in een mooie bosrijke omgeving. Waar je voorkeur ook naar uitgaat; de locatie van je dromen zit er zeker [...]

Read More...

The post 7 Verrassende trouwlocaties in Spanje appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
Osa Major

Met een stralend zonnetje op je gezicht in een waanzinnige omgeving aan je grote dag beginnen, klinkt goed toch? In Spanje zijn de mogelijkheden eindeloos, zo kun je bijvoorbeeld pal op het strand trouwen, maar ook in een mooie bosrijke omgeving. Waar je voorkeur ook naar uitgaat; de locatie van je dromen zit er zeker tussen! Welke regelgeving er allemaal komt kijken bij trouwen in het buitenland/Spanje? Op deze pagina vind je er alles over. Naast de trouwlocaties die op Sprankelend Spanje worden besproken kun je hier ook terecht voor nóg meer inspiratie.

Trouwen in een oud klooster
Los Claustros

Dat Spanje een verrassende plek is om te trouwen laat deze locatie helemaal zien. In Ayllón (bij Segovia) staat namelijk een oud klooster (Los Claustros) dat al vanaf 1214 in the picture is! Het prachtige en authentieke pand is omgeven door weelderige tuinen en is daarom ook een top locatie voor een bruiloft in de buitenlucht. Gespecialiseerde cateraars hebben veel ervaring met het hosten van trouwerijen op deze prachtige plek.

Vamos a Ibiza!
Atzaro Ibiza

Een paradijselijke trouwlocatie pur sang is toch echt Ibiza. Je hebt er eigenlijk alles voor de perfecte trouwerij en het is daarom ook niet gek dat het een van de populairste plekken is om te trouwen. Neem nou Atzaró, waar je het idee hebt dat je een sprookje binnenloopt. Er heerst een fijn Mediterraans sfeertje en aan luxe ook geen gebrek, met een spa en relaxte hotelkamers voor jullie en de gasten. De bijbehorende tuinen zijn een oase van rust en zorgen voor een écht bijzondere sfeer.

La escollera

Een intieme bruiloft op een van de mooiste plekjes van Ibiza beleef je bij La Escollera. Letterlijk op het strand met uitzicht op de azuurblauwe zee, heb je hier de mogelijkheid om elkaar het ja-woord te geven. Vier je grote dag tot in de late uurtjes en zie aan het einde van de dag de zon in de zee zakken, hoe romantisch!

Bruisend Barcelona
hotel la florida barcelona

Barcelona is een stad die heel goed en goedkoop te bereiken is vanaf Nederland, dus ideaal als jullie veel gasten willen laten invliegen. Een spectaculaire bruiloft kun je beleven op zo’n halfuurtje rijden van deze bruisende stad in Gran Hotel La Florida. Omdat het een hotel is, kun je hier ook met je gasten verblijven… en hoe! De kamers hebben geweldige uitzichten over Barcelona. Als bruidspaar word je echt in de watten gelegd en word er rekening gehouden met jullie wensen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Authentiek Mallorca
Cap Rocat

Mallorca, nog zo’n mooi eiland van Spanje, is ook een heel verrassende spot om je bruiloft te vieren. Cap Rocat is een voormalig militair fort met nog heel veel details uit vervlogen tijden, wat het een gave en authentieke locatie maakt. Op het rotsachtige strand is het goed vertoeven onder de rieten parassolletjes en je kunt je gasten goed in de watten leggen met alle luxe die het hotel biedt. Met het lichte gebouw en alle zandkleurige details is dit zonder twijfel ook een mooie locatie voor het schieten van trouwfoto’s die je voor altijd aan deze bijzondere dag doen denken.

Tussen de duinen nabij Valencia
arroceria duna

Op nog geen 20 minuten rijden van de opkomende stad Valencia zit Arrocería Duna, een bijzondere en originele plek voor een bruiloft. Gebouwd tussen de duinen op een rustige plek meteen aan zee, is dit vooral een goede plek voor een zomerse bruiloft. En mocht je nou zin hebben in een verfrissende duik de zee in, dan is dat geen enkel probleem. Goed om te weten, is dat er eigenlijk geen andere bebouwing omheen staat, waardoor het niet erg is als het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat. Tip: neem paella op in je bruiloftsdiner, daarin zijn ze hier gespecialiseerd!
Naast deze prachtige trouwlocatie, is Valencia ook de place to be voor een gaaf vrijgezellenfeest! Het enthousiaste bedrijf Verrassend Valencia kan een onvergetelijk vrijgezellenfeest voor jullie organiseren. Zoals een verrassende fietstour of een paella workshop om de échte Valenciaanse cultuur te ervaren!

Architectonisch hoogstandje in Álava
hotel viura

Voor een wat moderne locatie kun je prima terecht bij Hotel Viuara in Álava. En zoals de titel al zegt: de architectuur van dit hotel is zeker het noemen waard. Het bestaat namelijk uit allemaal kubussen die op elkaar zijn gestapeld wat een heel grappig en verrassend effect geeft. Het hotel heeft een tof dakterras waar vanaf je een mooi uitzicht over de omgeving hebt en ‘s nachts de sterrenhemel kunt bewonderen. Laat dit hotel je van dienst zijn en heb de dag van je leven!

En zo kan het Bruidsmeisje nog veel meer betekenen voor jullie ‘boda en España

The post 7 Verrassende trouwlocaties in Spanje appeared first on het Bruidsmeisje.

]]>
https://www.hetbruidsmeisje.nl/inspiration/trouwlocaties-bruiloft-spanje/feed/ 0